Δημοσκοπική καταβαράρθρωση της Νέας Δημοκρατίας, ενυπωσιακή άνοδος του ΚΙΝΑΛ, σε αναμμένα κάρβουνα ο Καππάτος περιμένωντας τον Δρακουλόγκωνα

Σε ιστορικό χαμηλό έχουν πέσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας μετά την τελευταία δημοσκόπηση, με τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος να φτάνουν αυτά της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά τον Μάιο του 2012, δηλαδή λίγο πάνω από το 27%.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστά επίσης του Μαΐου του 2012, λίγο πάνω από 17%, ενώ εντυπωσιακή θεωρείται η άνοδος του ΚΙΝΑΛ, που καλπάζει τώρα στο 10%, με τους δημοσκόπους να καταγράφουν τάση για πάνω από 14%, αν όλα κυλλήσουν ομαλά στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος τον Δεκέμβριο. Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν οι πανελλαδικές δημοσκοπήσεις με τα πολιτικά πράγματα στο νησί μας; Έχουν κατά έναν βαθμό μπορεί να πει κάποιος, ωστόσο η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μπορεί να συμπεριφερθούν τελείως διαφορετικά από ότι η υπόλοιπη επικράτεια, ειδικά μετά το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από την πλευρά του πρώην Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, να θέσει υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει τον νυν «γαλάζιο» Βουλευτή, Παναγή Καππάτο, σε θλίψη, αφού βλέπει ότι η έδρα μπορεί να χαθεί και ο ίδιος να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες ως ένας απλός δικηγόρος και να εγκαταλείψει τα προνόμια και τα κόκκινα χαλιά του Κοινοβουλίου. Ο λόγος είναι ότι ένα κομμάτι της τοπικής Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπει, ενώ ένα άλλο κομμάτι, κυρίως ψηφοφόροι της τελευταίας στιγμής και πιο κεντρώοι, βλέπουν ότι μπορεί να εκπροσωπηθούν μέσω της κάλπης από τον Παναγή Δρακουλόγκωνα. Ο… κρύος ιδρώτας του Παναγή Καππάτου είναι να έρθει πρώτη η Νέα Δημοκρατία πανελλαδικά και στο νομό μας να τερματίσει δευτερότριτη, βλέποντας το ΚΙΝΑΛ να εκλέγει Βουλευτή τον Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed