Στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, προκειμένου να γλιτώσει τα πρόστιμα των Δήμων λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος αύριο το πρωί έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να διαπραγματευτεί ή να διαγράψει εντελώς πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους Δήμους της Περιφέρειάς μας.
Τα πρόστιμα έχουν προέλθει από το Λιμενικό, αφού τρεις τουλάχιστον Δήμοι της Περιφέρειάς μας δεν κατάφεραν να τοποθετήσουν ναυαγοσώστες στις παραλίες τους, με αποτέλεσμα τα ποσά να είναι μεγάλα και αν επηρεάζουν ακόμη και την λειτουργική οαμλότητα των Δήμων, αν τελικά κληθούν να τα πληρώσουν αυτούσια. Οι Δήμοι αυτοί είναι της Βόρειας Κέρκυρας, του Αργοστολίου και της Ζακύνθου. Σύμφωνα με όσα μας είπε κατά την αναχώρησή του, ο κ. Παρίσης είναι αισιόδοξος ότι η συνάντηση με τον κ. Βορίδη θα έχει θετικά αποτελέσματα. «Από την μία πλευρά ο σκληρός νόμος και από την άλλη οι Δήμοι που δεν κατάφεραν να επανδρώσουν με ναυαγοσώστες τις παραλίες τους», μας έφεραν σε αυτό το αποτέλεσμα, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και συνέχισε: «Ελπίζω να καταφέρω να πείσω τον Υπουργό ότι ένα μεγάλο μέρος των προστίμων είναι άδικα και πως αυτά πρέπει να διαγραφούν στο σύνολό τους. Οι Δήμοι δεν αντέχουν να πληρώσουν, αφού κινδυνεύει η ίδια τους η ύπαρξη, ειδικά στην Κέρκυρα όπου τα πρόστιμα είναι τεράστια». Με αυτά και με τα άλλα ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς για ακόμη μια φορά προσπαθεί να… σώσει τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, που δεν κατέφερε ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους αναφορικά με την σωστή λειτουργία των παραλιών του Δήμου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed