Ξεκινούν έργα 4.000.000 ευρώ στην Κεφαλονιά σε Αγία Ευφημία, Χειμωνικό και Μύρτο

Η συμβασιοποίηση του έργου αποκατάστασης του λιμένα Αγίας Ευφημίας με 930.000€, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υπολοίηση μιας κρίσιμης παρέμβασης για την Πύλαρο.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την μεγάλη προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και την αγωνία πολιτών της Αγίας Ευφημίας. Για μια ακόμα φορά οι δεσμεύσεις του Υπουργείων Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), του Υπουργείου Υποδομών και της Κυβέρνησης συνολικά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Σάμης, υλοποιούνται. Ειδικότερα, το ΥΝΑΝΠ με χρηματοδοτήσεις που προσεγγίζουν τα 2.500.000€, έχει ήδη χρηματοδοτήσει στο Δήμο Σάμης:
Τη μονάδα αφαλάτωσης Άσσου
Την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης Άσσου
Τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Πυλάρου
Το 2022 είναι μια κομβική χρονιά για σημαντικά έργα στην περιοχή της Πυλάρου που αφορούν όλη την Κεφαλονιά. Αναμένουμε την εκκίνηση των έργων για τη νέα γέφυρα του Χειμωνικού και το δρόμο του Μύρτου (3.000.000€). Ιδιαίτερα για το δρόμο του Μύρτου ο στόχος δεν είναι απλά η αποκατάστασή του, αλλά μια νέα υποδομή με αυξημένες αντοχές απέναντι σε μελλοντικές φυσικές καταστροφές. Πρόκειται για δυο έργα που κι αυτά έχουν συμβασιοποιηθεί και βρίσκονται σε φάση ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μαζί με το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας πρόκειται για μια ομάδα έργων συνολικού ύψους 4.000.000€, τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί και συμβασιοποιηθεί. Όπως σε όλα τα δημόσια έργα, έχουμε μπροστά μας σύνθετες διαδικασίες. Η συνεργασία όλων των φορέων είναι απαραίτητη για την έναρξη, την ομαλή εξέλιξη και την ολοκλήρωση των έργων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed