Αλέξανδρος Παντελειός: «Απαραίτητη η Δημοτική Αστυνομία, δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην είσοδο της πόλης, όχι στις καταλήψεις των πεζοδρομίων»

Ένα πρόβλημα που δυσχεραίνει την κίνηση στην πόλη είναι η έλλειψη ενός ικανού και ασφαλούς δικτύου ποδηλατόδρομων, το οποίο θα αύξανε τη χρήση ποδηλάτων, πατινιών (και ηλεκτρικών) και θα μείωνε τη χρήση ΙΧ.
Το θέμα της έλλειψης στάθμευσης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά κύριο λόγο με δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην είσοδο της πόλης σε συνδυασμό με δημοτική συγκοινωνία ή σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων/ηλεκτρικών πατινιών. Δυσχέρεια στην κίνηση των πεζών δημιουργεί και η κατάληψη πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από αντικείμενα ιδιωτών ή επιχειρήσεων. Απαραίτητη η δημοτική αστυνομία. Απαιτείται και ένας εξειδικευμένος σχεδιασμός για τους χρήστες δίκυκλων μηχανοκίνητων οχημάτων (θέσεις στάθμευσης, οδική ασφάλεια κλπ). Τέλος, η διαδικασία την οποία ονομάζετε διαβούλευση είναι στην πραγματικότητα μια συλλογή στοιχείων υπό την μορφή ερωτηματολογίου και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποκαταστήσει την πραγματική διαβούλευση επί των προτάσεων της κυκλοφοριακής μελέτης η οποία θα πρέπει να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της σύνταξής της και σε κάθε περίπτωση πριν την τελική της παράδοση στο Δήμο. Διαβούλευση με τους πολίτες, τους φορείς και ιδιαίτερα του τεχνικούς επιστήμονες του Δήμου μας.

Αλέξανδρος Παντελειός
Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed