Η μυστική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η στήριξη του Νίκου Ανουσάκη στην υποψηφιότητα Παρίση για Βουλευτή και οι μαύρες πλερέζες στο δίδυμο Μιχαλάτου-Καππάτου

Παρότι τόσο η πλευρά του Νίκου Ανουσακη όσο κι ο Αλέκος Παρίσης κάνουν τις “σφίγγες” η δημοσιογραφική έρευνα της ιστοσελίδας μας efimeridakefalonia δεν καταλαβαίνει από “κλειστές πόρτες” και “πολιτικά μυστικά”.
Έχουνε για τους αναγνώστες μας την απόλυτη αλήθεια για το συνέβη στην περίφημη συνάντηση που έλαβε χώρα την Τρίτη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Στο κλειστό αυτό ραντεβού έλαβαν μέρος ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλός του σε εκλογικά θέματα, Θανάσης Νέζης (που την επόμενη μέρα μάλιστα μετέβη στην Κεφαλονιά) ενώ από το νησί μας μετείχαν αφ’ ενός από την παράταξη του Νίκου Ανουσακη ο ίδιος ο επικεφαλής μαζί με τον πρώην Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Γιώργο Καλιτσουνάκη και τον Κεφαλλονίτη Δικηγόρο της Αθήνας Σπύρο Ράνο κι αφετέρου ο πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης. Όπως μάθαμε από έγκυρη πηγή ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για τις πολιτικές και τις παραπολιτικές καταστάσεις στο νησί μας κι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο να υπάρξει ενότητα στον ευρύτερο χώρο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας ώστε να μην χαθεί η έδρα. Ο Νίκος Ανουσάκης, ως επικεφαλής της νέας παράταξης για τον Δήμο Αργοστολίου, πάντως κατέστησε σαφές πως όσα στελέχη της πολιτικής του ομάδας είναι Νέα Δημοκρατία προτείνουν και προτίθενται να υποστηρίξουν μόνο πιθανή υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Παρίση για Βουλευτη και κανενός άλλου.
Μπορεί μεν στα δημοτικά οι δρόμοι τους να έχουν χωρίσει, αλλά ως υποψήφιο Βουλευτή τον αποδεχονται. Οι ίδιες πηγές επιμένουν πως ο κ. Ανουσάκης ξεκαθάρισε με στεντόρεια μάλιστα φωνή, πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα αφήσουν τον Παναγή Καππατο κι όποιον άλλο συνυποψήφιό του να δώσουν την εκλογική μάχη μόνοι τους, αφού δεν προτίθενται να έχουν τον ρόλο των “νεροκουβαλητών” ή να βγάλουν ξανά Βουλευτή κάποιον που μετά θα στηρίζει τον Μιχαλάτο του παλιού ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξανδρος Παρίσης από την πλευρά του εκτίμησε ότι αν ο ίδιος δεν εκφράσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. στην Κεφαλονιά που είναι απέναντι στον νυν Βουλευτη κι όσα αυτός πράττει, τότε η έδρα θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ, αφού ουδείς άλλος μπορεί να μαζέψει τους “αντικαππατικούς” κι όσους έχει απομακρύνει ο νυν Βουλευτής με την στάση του. Η συνάντηση έκλεισε με ανοιχτά όλα τα σενάρια οπότε όλα δείχνουν πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, που μάλλον πλησιάζουν, θα είναι καθοριστικές και για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αργοστολίου, αφού ήδη η απόλυτη στήριξη του Νίκου Ανουσάκη κι όσων στελεχών του είναι Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Παρίση για τυχόν υποψηφιότητά του για Βουλευτή δημιουργεί νέα δεδομένα κι ήδη το δίδυμο Μιχαλάτος -Καππάτος φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένο, καθώς βλέπουν πολιτικές εξελίξεις που δεν τις περίμεναν και την παράταξη Ανουσάκη να κάνει αιφνιδιαστικές κινήσεις που χαλάει τη… σούπα τους. Κυριακή κοντή γιορτή, που λένε και στο χωριό μου.
Σημείωση: Ιδιαίτερα αρνητικό και βαρύ ήταν το κλίμα για τον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο, στην προχθεσινή συνάντηση της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι, παρουσία του Θανάση Νέζη, που βρέθηκε εσπευσμένα στην Κεφαλονιά για να… πάρει κλίμα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed