Πρόσφεραν θέαμα, αγάπη και… ειρήνη οι βετεράνοι της εθνικής μπάσκετ και ο ΝΕΟΛ στο Ληξούρι, στο κλείσιμο του διημέρου εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου μας

Μια απίστευτη ατμόσφαιρα πρόσφεραν οι βετεράνοι παίκτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ, αλλά και οι καλαθοσφαιριστές του ΝΕΟΛ, που κέρδισαν το χειροκρότημα και την αγάπη του κόσμου που κατέκλεισε σήμερα το απόγευμα το κλειστό του Ληξουρίου.
Όλα έγιναν στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με τα έσοδα από τον παραπάνω αγώνα να πηγαίνουν στο Ορφανοτροφείο του νησιού μας. Συγκινητικό ήταν το μήνυμα των παικτών και των δύο ομάδων κατά την εμφάνισή τους στο γήπεδο, αφού κράτησαν ένα πανό γραμμένο στα ελληνικά, στα ρωσικά και τα ουκρανικά που έλεγε «στηρίζουμε την ειρήνη» και φυσικά αναφερόταν στον πόλεμο που μαίνεται αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ομάδα των βετεράνων, μετά από ένα δραματικό φινάλε, νίκησε με 119-118 τον ΝΕΟΛ, με όλα να κρίνονται σε μια εύστοχη βολή του Γιαννούλη τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα και αφού ακολούθησε άστοχο τρίποντο από την ομάδα του ΝΕΟΛ. Λίγη σημασία είχε το τελικό σκορ, αφού όλοι στάθηκαν και χειροκρότησαν τους παίκτες και των δύο ομάδων που πρόσφεραν εκπληκτικό θέαμα, εξού το υψηλό σκορ. Πριν από τον αγώνα είχε προηγηθεί φιλική αναμέτρηση μεταξύ των Ακαδημιών Παίδων τον ΝΕΟΛ, ΑΣΚ και ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Κεφαλονιάς, με τους αρχηγούς και τους προπονητές να βραβεύονται στο τέλος της αναμέτρησης από τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή, Μπάνε Πρέλεβιτς. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων, με την κυβέρνηση να εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεώργιος Σταμάτης. Μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης και ο πρόεδρος του ΝΕΟΛ. Βαγγέλης Βολτέρας, που ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον κ. Σπαθή για αυτή την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου. Το κλειστό ήταν σχεδόν γεμάτο και τα χρήματα των εισπράξεων θα δοθούν στο Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Συρίγος.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ: (Μπάνε Πρέλεβιτς), Κωνσταντινίδης, Μακρής, Μολφέτας, Χατζής, Κουτρούλιας, Ανδριόπουλος, Λάππας, Γιαννούλης, Γιανουζάκος, Κορωνιός.
ΝΕΟΛ: (Μάρκος Τζουγανάτος), Αντωνάτος, Χονδρογιάννης, Νιφόρας, Συνοδινός, Κασπίρης, Μαρούλης, Ματσούκης, Λαμπρόπουλος, Τρυφωνόπουλος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed