Στενάζει κάτω από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και του Λιμενικού Ταμείου το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, πλήρης εγκατάλειψη, πλήρης καταστροφή

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Αργοστολίου, αλλά και της υπόλοιπης Κεφαλονιάς είναι το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, ένα μέρος που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και μέρα με την ημέρα φθείρεται όλο και περισσότερο.
Η άθλια αυτή εικόνα δεν είναι σημερινή, αλλά την βλέπουμε εδώ και αρκετά χρόνια. Έχουμε ακούσει διάφορα από την τωρινή Δημοτική Αρχή Αργοστολίου, ωστόσο, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι δεν μπορεί να βρεθεί άκρη για να γίνουν επιδιορθώσεις στο δεύτερο σημείο αναφοράς του Αργοστολίου μετά την Γέφυρα Δεβοσέτου. Διαλυμένοι τοίχοι και σκουριαμένες κολώνες και πόρτες συνθέτουν την… αποσύνθεση του Φαναριού, που μέρα με την ημέρα γίνεται χειρότερη. Η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και κοιτούν ανέκφραστοι το έγκλημα που συνεχίζεται, χωρίς να μπορούν να ξεπεράσουν το γραφειοκρατικό θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση αυτού του μνημείου ομορφιάς. Ας γίνει κάτι επιτέλους, οι πρώτοι τουρίστες έχουν μπει ήδη στο νησί μας και οι αρνητικές εικόνες έχουν αρχίσει να ταξιδεύουν ήδη στο εξωτερικό.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed