Πλησιάζει όλο και πιο κοντά ο Γιάννης Λυκούδης στον Νίκο Ανουσάκη, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και η Λειβαθώ αναμένεται να πάρει… φωτιά

Ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», ο Γιάννης Λυκούδης, φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να αλλάξει ρότα και να συνταχθεί στις ερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Νίκου Ανουσάκη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε από κύκλους που βρίσκονται κοντά στους δύο συναδέλφους δικηγόρους, αλλά και πρώην συνοδοιπόρους στην «Ισχυρή Κεφαλονιά», οι μεταξύ τους συζητήσεις έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό και μάλλον οι σχέσεις τους βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων μηνών. Ο Γιάννης Λυκούδης έχει εκφράσει δημόσια ότι βρισκόταν και θα βρίσκεται απέναντι πολιτικά στον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου, οπότε αυτά που έχουν ακουστεί στο παρελθόν είτε για συνεργασία με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο είτε για… ουδετερότητα στις προσεχείς εκλογές πάνε μάλλον περίπατο. Άλλωστε, ο κ. Λυκούδης δείχνει τώρα τελευταία με την στάση του ότι έχει πλέον απογαλακτωθεί από την εναπομείνουσα «Ισχυρή Κεφαλονιά», αφού τόσο ο Αλέξανδρος Παρίσης όσο και ο Άγγελος Κωνσταντάκης δεν τον πείθουν. Η πιθανή προσχώρηση του Γιάννη Λυκούδη στον συνδυασμό «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες δεν θα μείνουν μόνο σε πολιτικό επίπεδο.
Σε πρώτη φάση κάνει απίστευτα δυνατό τον Νίκο Ανουσάκη σε μια περιοχή που έπαιζε ουσιαστικά εκτός έδρας και με γκολ στην πλάτη από τα αποδυτήρια. Μιλάμε ειδικότερα για το χωριό των Βλαχάτων (έδρα του Θεόφιλου Μιχαλάτου), αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λειβαθούς. Μην ξεχνάμε ότι λόγω του Γιάννη Λυκούδη η «Ισχυρή Κεφαλονιά» στις προηγούμενες εκλογές έβγαλε μια έδρα παραπάνω στη Λειβαθώ. Πλέον το εκλογικό κάστρο του νυν Δημάρχου Αργοστολίου θα δεχθεί ένα πλήγμα εντός έδρας. Αν συνδυάσμουμε τις παρουσίες ήδη στον συνδυασμό του Νίκου Ανουσάκη των Ανδρέα Μαρκαντωνάτου, Αθηνάς Αυγουστάτου και Αντώνη Γεωργόπουλου και την πιθανή έως σίγουρη την συστράτευση και του Βαγγέλη Κεκάτου, η συμφωνία και με τον Γιάννη Λυκούδη αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Δημοτική Ενότητα της Λειβαθούς. Πέρα όμως από το πολιτικό κομμάτι υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο που θα φέρει ανακατατάξεις και στο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς. Αν ο Γιάννης Λυκούδης ακολουθήσει τελικά τον Νίκο Ανουσάκη, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στις εκλογές του ΚΤΕΛ, τον προσεχή Ιανουάριο ο νυν πρόεδρος, Σπύρος Σαμούρης, θα είναι σχεδόν απίθανο να επανεκλεγεί. Με ένα ΝΑΙ του Γιάννη Λυκούδη τα πάντα αναμένεται να αλλάξουν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed