Άγρια κόντρα Ανουσάκη-Σαμούρη, επί 10 λεπτά «ξεφτιλιζόταν» ο Αντιδήμαρχος με την ανοχή Βαλλιανάτου, που άφησε τα πράγματα στο έλεός τους

Μετά από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια, είχαμε χθες σοβαρό επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, με τον επικεφαλή της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, παρόν και μέλλον», Νίκο Ανουσάκη και τον Αντιδήμαρχο, Σπύρο Σαμούρη.
Όλα ξεκίνησαν από το… τίποτε, όταν είχε τον λόγο ο Νίκος Ανουσάκης και ο Σπύρος Σαμούρης άρχισε κάτι να… μουρμουρίζει κάτω από τη μάσκα που φορούσε. Δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο για να πάρει φωτιά η αίθουσα, αφού οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Σαμούρης άφησε υπαινιγμούς για την υποψηφιότητα του κ. Ανουσάκη στον Δήμο Αργοστολίου και άρχισαν οι ρουκέτες να εκτοξεύονται εκατέρωθεν. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου δεν άφησε ούτε μία λέξη να πέσει στο πάτωμα και ο Αντιδήμαρχος προσπαθούσε με κραυγές να γλιτώσει τα χειρότερα. «Δεν μπορεί να μιλάει με μουγκρητά και κραυγές ο κ. Σαμούρης σε έναν άνθρωπο που από το 2006 ο λαός του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς τον ψηφίζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα τον εκλέγει από τους πρώτους», είπε ο Νίκος Ανουσάκης. «Όσους ψήφους θα πάρω μόνος μου, τόσους θα πάρει ολόκληρη η παράταξή σου», απάντησε ο Σπύρος Σαμούρης και άρχισαν τα «παρατράγουδα. «Εγώ έχω το θάρρος να βάζω υποψηφιότητα για Δήμαρχος, ενώ εσύ τόσα χρόνια είσαι τριτοτέταρτος πίσω από τους άλλους. Σε γνωρίσαμε πίσω από τον Φόρτε, συνέχισες πίσω από τον Τσιλιμιδό, ακολούθησες πίσω από τον Κοτσιλίνη, μετά πίσω από τον Ρουχωτά και τώρα είσαι πίσω από τον ολιγάρχη Μιχαλάτο», ανέφερε ο κ. Ανουσάκης, με τον κ. Σαμούρη να απαντάει με κραυγές και βρυχυθμούς. «Πήγαινε να μαζέψεις τα σκουπίδια και τα κλαριά από την πόλη και τα χωριά του Δήμου που βρομοκοπάνε, πήγαινε να κόψεις κανένα χορτάρι από τα πεζοδρόμια που έχουν γίνει ζούγκλα, πήγαινε να ρίξεις μερικά μέτρα τσιμέντο έξω από τα σπίτια των ψηφοφόρων σου, τράβα να σβήσεις καμία κλήση για παράνομο παρκάρισμα και άσε εμάς να κάνουμε πολιτική στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι από πολιτική έχεις μεσάνυχτα. Μια ζωή τριτοτέταρτος ήσουν και το παιδί για όλες τις δουλειές των εκάστοτε αφεντικών σου», συνέχισε ο κ. Ανουσάκης, με τον κ. Σαμούρη να προσπαθεί αν ψελλίσει κάτι κάτω από την μάσκα και να μην του βγαίνει. Ακούστηκαν πολλά ακόμη από τον κ. Ανουσάκη όπως «έλα περιμένουμε να αρχίσεις τις χριστοπαναγίες ή να μας πετάξεις καμιά καρέκλα στο κεφάλι όπως το έχεις κάνει ξανά σε αυτή στην αίθουσα», συμπλήρωσε ο κ. Ανουσάκης. Σε όλη αυτή την διαδικασία που κράτησε περίπου δέκα λεπτά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλας Βαλλιανάτος, δεν επενέβη ούτε μια φορά αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν, προκαλώντας ερωτηματικά για την στάση του, αφού πολλές φορές έχει αποτρέψει παρόμοιους καυγάδες μεταξύ των συγκεκριμένων πρωταγωνιστών. Άφησε τον Αντιδήμαρχο της παράταξής του ουσιαστικά να «ξεφτιλίζεται» και δεν κούνησε το μικρό του δακτυλάκι. Το μόνο σχόλιό του στο τέλος της συνεδρίασης ήταν πως «άφησα τα παιδιά να εκτονωθούν και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους». Περίεργα πράγματα από έναν κατά τα άλλα σκληρό πρόεδρο που επί τρία σχεδόν χρόνια δεν ανεχόταν μύγα στο σπαθί του και δεν άφησε ποτέ να εκτραχυνθεί η κατάσταση εντός Δημοτικού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed