Μια ανάσα από την προεδρία της ΠΕΔΙΝ ο Αλέξανδρος Παρίσης, οριακά ελέγχει το 21μελές Δ.Σ. που εκλέχθηκε πριν από λίγο, πρώτος σε σταυρούς σε όλα τα νησιά ο Σπύρος Σπαθής

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι διαδικασίες εκλογής των δέκα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ, που μαζί με τους 11 Δημάρχους των Ιονίων Νήσων θα εκλέξουν την ερχόμενη εβδομάδα τον νέο πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Πριν από την ψηφοφορία κατατέθηκαν τέσσερα ψηφοδέλτια, δύο εκ των οποίων άνηκαν σε αριστερές παρατάξεις, που δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στην εκλογική διαδικασία λόγω των ελάχιστων ψήφων που πήραν. Το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παρίση «Ενότητα Ιονίων Νήσων» κατάφερε να εκλέξει έξι από τους 10 συμβούλους. Αντίθετα, το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Διονύση Στανίτσα, υποστηριζόμενο από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο «Μαζί για τα Ιόνια» κατάφερε να εκλέξει τέσσερις. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρώτος σε σταυρούς σε όλα τα Ιόνια Νησιά ήρθε ο Αναπληρωτής Δημάρχου της Σάμης, Σπύρος Σπαθής, που συμμετείχε με το… χαμένο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Σπαθής κατάφερε να ξεπεράσει σε σταυρούς ακόμη και τον Αλέξανδρο Παρίση.
Από το ψηφοδέλτιο Παρίση, που πήρε 41 ψήφους εκλέχθηκαν οι:
Παρίσης Αλέξανδρος
Σκούρτης Χρήστος
Αλαμάνος Ξενοφών
Γιαννούλης Παντελής
Γαρνέλης Ιωάννης
Βραδής Νικόλαος
Από το ψηφοδέλτιο Στανίτσα που πήρε 35 ψήφους εκλέχθηκαν οι
Σπαθής Σπύρος
Μεταλληνός Δημήτριος
Καλός Χαράλαμπος
Γιώτης Θεοχάρης
Οι παραπάνω 10 εκλεγμένοι μαζί με τους 11 Δημάρχους συνθέτουν το 21μελές Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ, που θα συνεδριάσει σε δέκα ημέρες για να εκλέξει πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα κ.τ.λ. Σύμφωνα με την ανθρωπογεωγραφία των 21 ο Αλέξανδρος Παρίσης φαίνεται να έχει το προβάδισμα έναντι του Διονύση Στανίτσα, αφού πέραν από τους έξι συμβούλους που εξέλεξε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις Δήμαρχοι της Κέρκυρας, αυτός της Λευκάδας, ο Δήμαρχος Ληξουρίου και ο Δήμαρχος Ζακύνθου θα ψηφίσουν τον μέχρι σήμερα πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ. Αν δεν υπάρξει κάτι που θα ανατρέψει την κατάσταση μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αλέξανδρος Παρίσης θα εξακολουθήσει να είναι πρόεδρος για ακόμη πέντε χρόνια στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων των Ιονίων Νήσων.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed