Βγάζουν τα… μάτια τους για τα αγάλματα της Έφης Σπηλιώτη, επίθεση Μινέτου στον Φόρτε, «σιγή ασυρμάτου» από τον πρώην Δήμαρχο του Αργοστολίου

Σε μια νέα φάση έχει μπει από χθες η υπόθεση με την περίφημη συλλογή αγαλμάτων της Έφης Σπηλιώτη «Νηριήδες-Ωκεανίδες», με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Μινέτο να επιτίθεται στον πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε.
Ο Αντιδήμαρχος, στην πρεμούρα του να δικαιολογήσει την απευθείας ανάθεση των 35.000 περίπου ευρώ για… συμβουλές ειδικών για το που θα μπουν τα αγάλματα στο Αργοστόλι, επιτέθηκε στον Μάκη Φόρτε και ταυτόχρονα ομολόγησε τη συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση ως κάτι το φυσιολογικό. Μάλιστα, έψεξε τους… αντιφρονούντες πως τα χρήματα αυτά δεν θα βγουν από το ταμείο του Δήμου, αλλά προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του Υπουργείου Εσωτερικών, λες και αυτά τα χρήματα δεν μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου για πληρωμή υποχρεώσεών του. Μας δουλεύει με ψιλό γαζί το Αντιδήμαρχος, όταν η δημοτική αρχή ουσιαστικά πετάει 35.000 ευρώ για συμβουλές, την ώρα που οι περισσότεροι δρόμοι του Αργοστολίου (κεντρικοί και περιφερειακοί) θυμίζουν το λιγότερο Μαριούπολη και περισσότερο Καμπούλ επί πολέμου Αμερικάνων-Ταλιμπάν.
Μέσα όμως στα πολλά που είπε ο κ. Μινέτος ανέφερε και μια αλήθεια και μάλιστα την ανέφερε με τέτοιο τρόπο που μας εξέπληξε, μια και το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις της παρούσας δημοτικής αρχής με τον Μάκη Φόρτε είχαν μάλλον εξομαλυνθεί. Ο κ. Αντιδήμαρχος έδωσε… στεγνά τον πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου αναφέροντας στην ανάρτησή του: «Όπως είναι ευρέως γνωστό, κάποια στιγμή στο παρελθόν, αγοράστηκε για λογαριασμό του Δήμου Αργοστολίου από πρώην Δήμαρχο μια θαυμάσια συλλογή κεραμικών της συμπατριώτισσάς μας, εξέχουσας εικαστικού κας Έφης Σπηλιώτη. Το χρηματικό αντίτιμο της αγοράς καταβλήθηκε κανονικά, αλλά η συλλογή δεν περιήλθε ποτέ στα χέρια του Δήμου. Είναι επίσης ευρέως γνωστό ότι το Ελληνικό Δημόσιο και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτα παραλαμβάνουν τα αντικείμενα, έργα, ή υπηρεσίες που αγοράζουν και μετά εξοφλούν το λογαριασμό. Η εξόφληση τιμολογίου χωρίς πρώτα να έχει περιέλθει στην κατοχή του Δήμου το αντικείμενο, είναι μη νόμιμη και έχει συγκεκριμένες συνέπειες…».
Το θέμα με την συλλογή αγαλμάτων της Έφης Σπηλιώτη ήρθε στην επιφάνεια μετά από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας περίπου δέκα μέρες πριν. Είχαμε τονίσει σε παλαιότερο κείμενο ότι η υπόθεση αυτή «βρωμάει» από όπου και αν την πιάσεις. Από την αγορά της μέχρι την απευθείας ανάθεση για συμβουλές. Η πρώτη ουσιαστικά αντίδραση ήταν η χθεσινή μέσω του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, που προσπάθησε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, ωστόσο ένα από τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Μάκης Φόρτες, κρατάει «σιγή ασυρμάτου», την ώρα που τον έχουμε συνηθίσει να βγάζει μακροσκελέστατες ανακοινώσεις για ανούσια πράγματα τις περισσότερες των περιπτώσεων. Οι «Νηριήδες-Ωκεανίδες» τείνουν να γίνουν το «άγαλμα-gate» της σημερινής δημοτικής αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed