Η αποτυχημένη προώθηση και προβολή του Επιμελητηρίου και τα πολλά δίποδα ζώα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας έφεραν αυτό το τραγικό αποτέλεσμα

Κατεβαίνεις στο λιμάνι και λες «δεν συμβαίνει αυτό που βλέπω», πας την βόλτα σου στο μπαστούνι και λες «παίζουν τα μάτια μου». Όλα αυτά κοιτάζοντας τις καρδούλες που έβαλε το Επιμελητήριο για να μπαίνουν μέσα τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια.
Η κατάσταση που είδαμε σήμερα το βράδυ τόσο στο μπαστούνι των κρουαζιερόπλοιων όσο και εκεί που αράξει το φέρυ ήταν τραγική. Οι καρδούλες για τα καπάκια ήταν γεμάτες σκουπίδια και έτσι η όλη διαδικασία που ξεκίνησε το Επιμελητήριο πήγε στον βρόντο. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που συμβαίνει αυτό. Ο πρώτος είναι πως ανάμεσά μας κυκλοφορούν πολλά δίποδα ζώα που πετούν τα σκουπίδια τους σε όποια τρύπα βρουν. Ιδιαίτερα αν το διπλανό καλαθάκι του Δήμου είναι γεμάτο, η καρδούλα είναι η εύκολη λύση. Ο δεύτερος λόγος είναι η λανθασμένη επικοινωνία με την κοινωνία του Επιμελητηρίου. Η κίνηση είναι πολύ σωστή και πρωτοποριακή, ωστόσο αν δεν την υποστηρίξεις όλα πάνε στον βρόντο. Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι οι συγκεκριμένες καρδούλες είναι μόνο για πλαστικά καπάκια, αφού αυτό αναγράφεται με πολύ μικρά γράμματα και μόνο στα αγγλικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο Αργοστόλι κυκλοφορούν πέρα από τους Άγγλους και Έλληνες, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Γερμανοί, Γάλλοι και άλλες φυλές. Φυσικά και πολλά δίποδα ζώα. Μήπως εκεί στο Επιμελητήριο να ξανασκεφτούν αυτή την ωραία κίνηση και να την προβάλλουν σωστά έτσι ώστε να έχει αποτέλεσμα; Αλλιώς, κάθε πρωί ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας θα δίνει εντολή στους υπαλλήλους του Δήμου να καθαρίζουν, πέρα από τους δικούς τους κάδους και αυτούς του Επιμελητηρίου. Δεν φτάνουν σχεδόν ποτέ οι καλές προθέσεις, πρέπει να υποστηρίζονται και σωστά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed