Μυστική δημοσκόπηση στην Περιφέρειά μας από τη Νέα Δημοκρατία φέρνει δεύτερο το κυβερνών κόμμα και πρώτο τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο ως Περιφερειάρχη

Την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκε δημοσκόπηση, που παραγγέλθηκε και πληρώθηκε από την Νέα Δημοκρατία, σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, ωστόσο παρέμειναν κρυφά.
Στη δημοσκόπηση αυτή υπήρχαν δύο βασικά ερωτήματα, που αφορούσαν τις προσεχείς εθνικές εκλογές, αλλά και τις περιφερειακές, μόνο όμως κατά το πόσο προτιμούν οι κάτοικοι των νησιών μας τον επόμενο Περιφερειάρχη. Αναφορικά με το πρώτο ερώτημα η έκπληξη ήταν τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωνε η Νέα Δημοκρατία, αφού ήταν δεύτερο κόμμα και μάλιστα με διαφορά 6 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο αυτή η διαφορά άγγιξε και τις 10 μονάδες ενώ ήταν μικρότερη στην Κέρκυρα και σχεδόν μηδενική στη Λευκάδα. Αξιοσημείωτα ήταν και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, με τα μεγαλύτερα να σημειώνονται στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά (άνω του 15%) και τα μικρότερα σε Λευκάδα και Ζάκυνθο (11%-12%).
Εκείνο όμως που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά σε αυτούς που παράγγειλαν την δημοσκόπηση ήταν τα αποτελέσματα αυτής σχετικά με τον ποιον προτιμούν οι Επτανήσιοι για Περιφερειάρχη. Στα συνολικά ποσοστά η έρευνα έδειξε πρώτον τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, δεύτερο τον νυν Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα και πολύ μακριά στην τρίτη θέση τη νυν Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα. Ο Στέφανος Γκίκας ήταν πρώτος στην Κέρκυρα με μικρή διαφορά από τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ενώ ο συμπατριώτης μας πρώην Περιφερειάρχης έκανε περίπατο στα τρία υπόλοιπα νησιά. Αναφορικά με την κα Κράτσα, κράτησε κάποιες δυνάμεις στη Ζάκυνθο, αλλά σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Λευκάδα ήταν όχι απλά τρίτη, αλλά και… καταϊδρωμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ωστόσο κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Φυσικά από την Νέα Δημοκρατία κρατούν αυτή την δημοσκόπηση κρυφή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed