Χτυπούν τον… γάιδαρο για να ακούει το… σαμάρι, σε κατάσταση αμόκ οι προμηθευτές της πρώην ΚΕΔΗΚΕ, «βαράνε» τον Κωνσταντάκη για να πληρώσει ο Θεόφιλος

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε παλαιότερα ρεπορτάζ το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει και ταλανίζει αρκετούς επαγγελματίες σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, αναλογικά με τα ποσά που χρωστάει η πρώην ΚΕΔΗΚΕ του Κωνσταντάκη και δεν πληρώνει ο νυν Δήμαρχος Αργοστολίου.
Το γραφειοκρατικό πρόβλημα που προέκυψε από την διάλυση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς και την επιθυμία Ληξουραίων και Σαμικών να πορευτούν μόνοι τους… πολιτιστικά, διόγκωσε το πρόβλημα των πληρωμών της πρώην ΚΕΔΗΚΕ στους προμηθευτές και επαγγελματίες που είχαν συνεργαστεί μαζί της την πενταετία 2014-2019 επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παρίση και επί προεδρίας Άγγελου Κωνσταντάκη. Η τότε διοίκηση είχε δεσμευτεί να εξοφλήσει μέχρι… δεκάρας όλα τα τιμολόγια των προμηθευτών άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου του 2019. Ο Άγγελος Κωνσταντάκης είχε διαβεβαιώσει τους πάντες ότι θα εξοφλούνταν και για τον λόγο αυτόν ακόμη και προεκλογικά πολλοί συμπολίτες μας επαγγελματίες είχαν σπεύσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τότε ΚΕΔΗΚΕ. Μεσολάβησαν το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου, η ήττα Παρίση-Κωνσταντάκη στις εκλογές και το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών έμειναν απλήρωτοι και ξεκρέμαστοι. Ο ερχομός του Θεόφιλου Μιχαλάτου στον δημαρχιακό θώκο μπέρδεψε περισσότερο τα πράγματα παρά τα έλυσε. Η ΚΕΔΗΚΕ διαλύθηκε σχεδόν αμέσως μετά την δίμηνη προεδρεία του Σπύρου Πεφάνη και οι απλήρωτοι επαγγελματίες περιμένουν πάνω από τρία χρόνια τα χρήματά τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έχουν κινηθεί με… άγριες διαθέσεις κατά του νυν Δημάρχου, ενώ στο στόχαστρό τους βρίσκεται περισσότερο ο Άγγελος Κωνσταντάκης, αφού νομίζουν ότι τους εξαπάτησε με τις υποσχέσεις του και στη συνέχεια τους άφησε στο έλεος της γραφειοκρατίας και του Θεόφιλου.
Μερικοί από αυτούς έχουν επιτεθεί κατά του πρώην προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, ωστόσο αυτό δεν μοιάζει να δείχνει τον δρόμο στον εκ Φαρακλάτων πρώην πολιτισμιάρχη Κεφαλονιάς, που σε καμία περίπτωση δεν πιέζει τον νυν Δήμαρχο να λυθεί το πρόβλημα. Χαρακτηριστική είναι επιστολή επαγγελματία που έφτασε στην ιστοσελίδα μας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κύριε Άγγελε Κωνσταντάκη σας θεωρούσαμε έντιμο άνθρωπο και πιστέψαμε τις δεσμεύσεις σας πως θα μας πληρώσετε. Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε. Μετά το πέρας της θητείας σας αδιαφορήσατε για εμάς, αφού δεν κάνατε ούτε μια ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα χρέη που αφήσατε ώστε να ξεπληρωθούν από τον σημερινό Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο. Καταλαβαίνουμε πως δεν έχετε πια χρόνο αφού απ’ όταν πάψατε να είστε πρόεδρος στην ΚΕΔΗΚΕ δουλεύετε ξανά. Καταλαβαίνουμε πως η εργολαβία του ξενοδοχείου του κ. Παρίση σας απορρόφησε και κάπου μας ξεχάσατε. Εμείς όμως αυτά τα χρήματα τα δουλέψαμε και πληρώσαμε και Φ.Π.Α. κι έχουμε όντως ανάγκες και τα χρειαζόμαστε. Μην κάνετε άλλο πως δεν ξέρετε το πρόβλημα. Εσείς το δημιουργήσατε και ξέρουμε ότι ο κ. Μιχαλάτος δεν θα σας αφήσει ξεκρέμαστο όπως κι εσείς δεν τον είχατε αφήσει για όσα βρήκατε από τον πρώην Δήμο Λειβαθούς. Έρχεται δύσκολος χειμώνας και τα χρειαζόμαστε τα λεφτά και είμαστε εκατοντάδες άνθρωποι που μας… κάρφωσε η πρώην ΚΕΔΗΚΕ».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed