«Είμαστε ακόμη ζωντανοί», ο Παντοδύναμος Θεός, ο Άγιος Γεράσιμος και η οδική ασφάλεια της ΒΜW έσωσαν εμένα, τη γυναίκα μου και το παιδί μου

Δεν ξέρω αν έπρεπε να αναφερθώ σε αυτό που συνέβη σε μένα και την οικογένειά μου την Κυριακή το απόγευμα στην Βουλγαρία και ποιον ενδιαφέρει στην τελική ανάλυση, αλλά νοιώθω ότι πρέπει να το μοιραστώ με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας.
Κυριακή απομεσήμερο στην Βουλγαρία, 15 χιλιόμετρα έξω από τη Σόφια, περίπου δύο ώρες για να πατήσουμε τα «άγια» χώματα αυτής της πατρίδας. Εθνική Οδό με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και κινούμαστε στο χαλαρό στη μεσαία λωρίδα με ταχύτητα 110 χιλιόμετρα. Στο ξαφνικό και από το πουθενά ένας 18χρονος Βούλγαρος, με το αυτοκίνητο της μητέρας του, ξεπροβάλλει στην αριστερή λωρίδα με ταχύτητα πάνω από τα 140 και κάνει απότομα δεξιά πέφτοντας πάνω μας. Ακολούθησαν δέκα τρομακτικά δευτερόλεπτα μέχρι να βρεθούμε εμείς στο χαντάκι στο δεξιό μέρος του δρόμου και το άλλο αυτοκίνητο κάπου πενήντα μέτρα μακρύτερα και σε βάραθρο είκοσι μέτρων παίρνοντας τουλάχιστον πρώτα δύο τούμπες. Ένα άλλο χέρι, όχι το δικό μου, παρέλαβε την BMW για αυτά τα δέκα δεύτερα και αφού πήρε το αυτοκίνητο δύο σβούρες μέσα στον δρόμο «έκατσε» μαλακά στο χαντάκι στο δεξί μέρος του δρόμου. Το αυτοκίνητο, αν και 22 ετών, συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν καινούργιο. Δούλεψαν όλα τα συστήματα ασφαλείας του και βγήκαμε έξω χωρίς γρατζουνιά, χωρίς καν έναν μώλωπα. Όσοι σταμάτησαν για να δουν τι συμβαίνει έκαναν τον σταυρό τους και κοιτούσαν με απορία το αυτοκίνητο. Όσοι οδηγοί έρχονταν από πίσω και έζησαν αυτή τη σκηνή των δέκα δευτερολέπτων μπροστά στα μάτια τους σήκωναν τα χέρια ψηλά και αναρωτιόταν αν όλα αυτά ήταν αληθινά. Αληθινά ήταν… Τα διαδικαστικά από το ατύχημα και μετά ήταν μια άλλη πονεμένη ιστορία και δεν χρειάζεται να εξηγήσω τίποτε τώρα. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, το αυτοκίνητο-σωτήρας θα επαναπατριστεί σύντομα και όσο αφορά τον 18χρονο που παραλίγο να πάει το νήμα της ζωής της γυναίκας μου και του παιδιού μου, εύχομαι τουλάχιστον να του πάρουν το δίπλωμα και να μην οδηγήσει ποτέ ξανά…
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη που χρησιμοποίησα την ιστοσελίδα για ένα προσωπικό μου πρόβλημα.
Υ.Γ. 2 Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες που για τρεις σχεδόν ημέρες δεν κατάφερα να τους ενημερώσω με τα νέα και τα ρεπορτάζ από το νησί μας.
Υ.Γ. 3 Μπορεί η BMW να συμπεριφέρθηκε τέλεια, ωστόσο εγώ πιστεύω ότι και ένα άλλο χέρι βοήθησε να βγούμε «ατσαλάκωτοι» από το σφοδρό αυτό τροχαίο.
Υ.Γ. 4 Από αύριο Τετάρτη θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις, το ρεπορτάζ δεν μπορεί να περιμένει και ευτυχώς υπάρχει πολύ πράγμα στην Κεφαλονιά.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed