Θλίψη στον Ακαδημαϊκό κόσμο, έφυγε πρόωρα από την ζωή ο καθηγητής του ΤΕΙ και του Ιονίου Πανεπιστημίου, Νικόλαος Μπούκας (συλλυπητήριες επιστολές)

Με συναισθήματα θλίψης και οδύνης πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο του καθηγητή, Νικολάου Μπούκα. Ο κ. Μπούκας υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στο πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ήταν προϊστάμενος στο Τμήμα Τεχνολογίας ήχου και Μουσικών Οργάνων που είχε έδρα στο Ληξούρι.
Ένα τμήμα που αγάπησε και υπηρέτησε με ζήλο και υποδειγματική ακαδημαϊκή υπευθυνότητα. Αμέτρητες οι φορές που είχαμε συνεργαστεί , πάντα με κύριο μέλημά του την άψογη λειτουργία του Τμήματος. Χαρακτηριστική όμως για την ποιότητά του ως ανθρώπου και καθηγητή ήταν η αγαστή συνεργασία του με τους φοιτητές που τον σέβονταν και τον εκτιμούσαν και αυτό φαινόταν σε κάθε τελετή αποφοίτησης! Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον καλό φίλο και εξαίρετο συνάδελφο Νίκο Μπούκα. Κατά τη συνεργασία μας είχαμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε από το επιστημονικό του κύρος και να εκτιμήσουμε την ευγένεια του χαρακτήρα του. Ο Νίκος Μπούκας αφιέρωσε μεγάλο μέρος του έργου του στη διάσωση και την ανάδειξη του μουσικού πολιτισμού της Κεφαλονιάς και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό. Σύσσωμο το προσωπικό του Τμήματος ΨΜΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Οι φοιτητές του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον καλό φίλο και εξαίρετο συνάδελφο Νίκο Μπούκα. Κατά τη συνεργασία μας είχαμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε από το επιστημονικό του κύρος και να εκτιμήσουμε την ευγένεια του χαρακτήρα του.
Ο Νίκος Μπούκας αφιέρωσε μεγάλο μέρος του έργου του στη διάσωση και την ανάδειξη του μουσικού πολιτισμού της Κεφαλονιάς και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό. Σύσσωμο το προσωπικό του Τμήματος ΨΜΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Οι φοιτητές του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το Εφορευτικό Συμβούλιο, η Διευθύντρια και η υπάλληλος της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με συναισθήματα θλίψης πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού Νίκου Μπούκα, καθηγητή Μουσικολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο Ν. Μπούκας άφησε ζωντανό το στίγμα του στην οργάνωση και λειτουργία του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, που είχε έδρα στο Ληξούρι, και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φοιτητές του. Δεν ξεχνάμε τον αγώνα του για τη διατήρηση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου Τμήματος. Από νωρίς το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μελέτη, διάσωση και ανάδειξη της κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής του νησιού μας, ενώ δημοσίευε άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια. Μελετητής παλαίτυπων και χειρογράφων μουσικού περιεχομένου, είχε ασχοληθεί με την έρευνα και μελέτη ανάλογου υλικού, που φυλάσσεται στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ο φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας καθηγητή Νίκου Μπούκα. Ο Νίκος Μπούκας ήταν εξαίρετος συνάδελφος, άνθρωπος και καθηγητής, δίδασκε πάντα με αγάπη και προσήλωση. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του και τους ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη.

Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

Στο Αργοστόλι σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 1:30 μ.μ. συνήλθε σε έκτακτη, κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «Παναγή Α. Βαλλιάνου» ύστερα από προφορική πρόσκληση της Πρόεδρου κ. Ιλαριανής Τζανετάτου. Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος κ. Ιλαριανή Τζανετάτου, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπυρίδων Χουρμούζης, ο Ταμίας κ. Γεράσιμος Νεόφυτος και τα μέλη κ.κ. Γεώργιος Κουρής, Ευρυβιάδης Σκλάβος και Κωνσταντίνος Στάβερης.
Η Πρόεδρος κ. Ιλαριανή Τζανετάτου ενημέρωσε τα μέλη για τον αιφνίδιο και αδόκητο θάνατο του μέλους της Επιτροπής Νικολάου Μπούκα, η συμμετοχή του οποίου στην Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Παναγή Α. Βαλλιάνου – που διαχειρίζεται και το Κληροδότημα Σπυρίδωνος Φωτεινού Αντύπα «Υπέρ της Κεφαλληνίας» – ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς και η επί σειρά ετών προσφορά του στα Κοινωφελή Ιδρύματα ανεκτίμητη. Η εκδημία του εκλιπόντος αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην Εκπαιδευτική Κοινότητα διότι επί χρόνια διετέλεσε καθηγητής και Προϊστάμενος στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του τ. ΤΕΙ στο Ληξούρι και μετέπειτα καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι όσο και στα Ιδρύματα μας όπου η προσφορά του για την ορθολογική διαχείριση και την επιτέλεση των κοινωφελών σκοπών τους ήταν καθοριστική. Η θλίψη όλων μας είναι ανείπωτη. Η Διαχειριστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:
α) να παρακολουθήσει σύσσωμη την εξόδιο ακολουθία
β) να διατεθεί το ποσό των 2.000€ ( από τους πόρους του Κληροδοτήματος Σπυρ. Φ. Αντύπα υπέρ της Κεφαλληνίας) στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι για την αγορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού στην μνήμη του εκλιπόντος
γ) να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια της Διαχειριστικής Επιτροπής στην οικογένεια του και να επιδοθεί σε αυτήν το παρόν Πρακτικό
δ) να κατατεθεί στεφάνι προς τιμήν του
ε) να απευθύνει η Πρόεδρος εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος ύστατο χαιρετισμό στον Ιερό Ναό και
στ) να σταλεί προς δημοσίευση το παρόν Πρακτικό στα τοπικά ΜΜΕ.

Η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «Παναγή Α. Βαλλιάνου»
Ιλαριανή Τζανετάτου

Στο Αργοστόλι σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 2:30 μ.μ. συνήλθε σε έκτακτη, κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση η Διοικητική Επιτροπή της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ στο γραφείο της (στην Γεωργική Σχολή) ύστερα από προφορική πρόσκληση του Προέδρου της κ. Ευρυβιάδη Σκλάβου.
Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Ευρυβιάδης Σκλάβος, ο Ταμίας κ. Χρυσόστομος Ντούνης και τα μέλη κ.κ. Κωνσταντίνος Στάβερης και Αγγελική Μουσούρη. Ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κ. Ευρυβιάδης Σκλάβος ενημέρωσε τα μέλη για τον απροσδόκητο θάνατο του Νικολάου Μπούκα, ο οποίος διετέλεσε άξιο μέλος της Επιτροπής της Πρακτικής Γεωργικής Σχολής Παναγή Βαλλιάνου τα τελευταία χρόνια. Η συμμετοχή του στην λειτουργία της Σχολής υπήρξε πολύ σημαντική και η συμβολή του στην εκτέλεση των φιλεκπαιδευτικών σκοπών της ουσιαστική. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και η απώλεια του εξαιρετικά οδυνηρή για όλους μας. Μετά από διαλογική συζήτηση η Διοικητική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:
α) να παρακολουθήσει σύσσωμη την εξόδιο ακολουθία,
β) να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια της Διοικητικής Επιτροπής στην οικογένεια του και να επιδοθεί σε αυτήν το παρόν Πρακτικό,
γ) να σταλεί προς δημοσίευση το παρόν Πρακτικό στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής
Ευρυβιάδης Σκλάβος

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, συνεργάτη και ανθρώπου, καθηγητή Νικολάου Μπούκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος Μπούκας, διατέλεσε για χρόνια μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Mουσικών Οργάνων στο Ληξούρι, ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η απώλεια του είναι αισθητή σε όλους μας, συναδέλφους και φοιτητές, καθότι το έργο του για τη μελέτη και διάσωση του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων υπήρξε σημαντικό, αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, μαζί με πολλές αναμνήσεις από την αγαπητή του παρουσία στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ευχόμαστε εγκάρδια συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους και την οικογένειά του.

Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Νικόλαο Μπούκα, συμπολίτη μας ευγενή και σοβαρό με αγάπη για τη μουσική μας παράδοση. Ως επιστήμονας, επίκουρος καθηγητής, υπηρέτησε με σεβασμό και αφοσίωση το Τμήμα Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι, και το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπήρξε στοργικός με τους φοιτητές του, παρεμβατικός στη τοπική μας κοινωνία και το σημαντικότερο· ένας, πραγματικά, καλός άνθρωπος. Στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του Νίκου Μπούκα εκφράζω τα συλλυπητήριά μου.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed