Άρχισε ο… πόλεμος, στα Διοικητικά Δικαστήρια προσφεύγει η έκπτωτη διοίκηση της ΕΠΣΚΙ κατά της απόφασης παύσης της από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για το τοπικό μας ποδόσφαιρο, αφού πριν ακόμη από τις γιορτές υπήρχε η αίσθηση ότι κάτι θα συμβεί, μετά την Αγωγή που κατέθεσε ο πρόεδρος του Εθνοφρουρού, Ιωσήφ Δρακάτος για παράνομη εκλογική διαδικασία στην ΕΠΣΚΙ το καλοκαίρι του 2022.
Μάλιστα, με επιστολή του ο ίδιος είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός, επιστολή που είχε δημοσιευτεί από την ιστοσελίδα μας και εισπράξαμε την… χλεύη από κομμάτι της κοινωνίας της Κεφαλονιάς. Σε κάθε περίπτωση η Αγωγή αυτή του κ. Δρακάτου έγινε η αφετηρία για τη συνέχεια της υπόθεσης με το γνωστό χθεσινό αποτέλεσμα και την Γ.Γ.Α. να παύει την τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΚΙ από τα καθήκοντά της. Μπορεί η παραπάνω Αγωγή να στάθηκε η αφορμή για την έκπτωση της διοίκησης του προέδρου, Θέμη Βαλσαμή, ωστόσο η συνέχεια αναμένεται μεγάλη και δύσκολη για όλες τις πλευρές. Μιλήσαμε σήμερα με τον κ. Βαλσαμή, ο οποίος μας έδωσε το στίγμα για τις κινήσεις που θα ακολουθήσει αυτός και το υπόλοιπο Δ.Σ. για να προσβάλει την απόφαση της Γ.Γ.Α. στο Διοικητικό Δικαστήριο, αρμόδιο για τέτοια θέματα στην Αθήνα. Η έκπτωτη διοίκηση της ΕΠΣΚΙ θα ζητήσει από το Δικαστήριο προσωρινά μέτρα ακύρωσης της απόφασης μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης και βρει η τελεσίδικη απόφαση από το Δικαστήριο.
Υπάρχουν δύο δρόμοι σε αυτή την υπόθεση. Ο πρώτος δρόμος και ο πιο εύκολος για τους… έκπτωτους είναι το Δικαστήριο να κάνει δεκτή την αίτησή τους για ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ.Α. και να συνεχίσουν κανονικά την θητεία τους.
Ο δεύτερος δρόμος, που είναι ο δύσκολος και περίπλοκος έχει πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξουν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Αν το Δικαστήριο απορρίψει την ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ.Α. τότε θα σχηματιστεί προσωρινή διοίκηση από τα Σωματεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και θα πάρει την έγκριση από το Πρωτοδικείο Αργοστολίου για να συνεχίσει την λειτουργία της ΕΠΣΚΙ και να είναι υπεύθυνη για την διενέργεια νέων εκλογών, προκειμένου να προκύψει το νέο Δ.Σ. Για τον λόγο αυτό έχει αποφασιστεί σήμερα αργά το απόγευμα να γίνει Γενική Συνέλευση των Σωματείων, να ενημερωθούν από τον Θέμη Βαλσαμή για τις κινήσεις των μελών του έκπτωτου Δ.Σ. και φυσικά να ακούσουν από τον δικηγόρο της Ένωσης, Γιάννη Λυκούδη, ποιες θα είναι οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν. Σημασία έχει ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία πολέμου στην ΕΠΣΚΙ, που δεν ξέρουμε που τελικά θα καταλήξει. Θα επανέλθει η έκπτωτη διοίκηση; Θα γίνουν νέες εκλογές; Αν ναι και προκύψει νέο Δ.Σ. και στη συνέχεια δικαιωθεί από το Δικαστήριο η διοίκηση Βαλσαμή, θα μπορεί να επιστρέψει στη θέση της ακυρώνοντας ουσιαστικά τις εκλογές που θα έχουν γίνει ήδη; Μύλος η υπόθεση και από ότι φαίνεται υπάρχει πολύ… ψωμί.
Σημείωση: Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα διοικητικά της ΕΠΣΚΙ δεν θα διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου (πρωτάθλημα και κύππελο) και αν πάει μακριά αυτή η υπόθεση θα ισχύσει η βαθμολογία των ομάδων στο πρωτάθλημα έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή και δεν θα υπάρξει κυπελλούχος της ΕΠΣΚΙ την περίοδο 2022-2023.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed