Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με εκπροσώπους του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας-Ιθάκης, ιδιαίτερη μνεία και ουσιαστικός διάλογος έγινε για θέματα Κτηνοτροφίας και Μελισσοκομίας

Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης είχε στο γραφείο του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση της ΕΝΩΣΗΣ θέματα βασικών προτεραιοτήτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πανελλήνιου Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Ανδρέα Καλαφάτη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ κ. Σπυρίδωνα Αλυσανδράτο, κυριάρχησαν ζητήματα αγροτικού – αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για μια σειρά από επιμέρους θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τον παραγωγικό ιστό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ιδιαίτερη μνεία και ουσιαστικός διάλογος έγινε για το θέμα της Κτηνοτροφίας και Μελισσοκομίας προκειμένου οι παραγωγοί των Νησιών μας να απολαύσουν την προστιθέμενη αξία που τα ίδια τα προϊόντα μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν. Στο ίδιο πλαίσιο τέθησαν και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα πληρωμών και διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων ΟΣΔΕ βάση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, όπως και θέματα που αφορούν στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας αλλά και τις έκτακτες επιδοτήσεις σε ντόπιους Ελαιοπαραγωγούς, Αμπελουργούς, Κτηνοτρόφους και Μελισσοκόμους που πλήττονται από τις σοβαρές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Φυσικά, διεξοδικά συζητήθηκαν οι Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Ε.Α.Σ. καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Συνεταιριστικό Κίνημα. Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ευχαριστεί τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άκρως εποικοδομητική συζήτηση, επισημαίνοντας την πρόθυμη στάση του κ. Υπουργού στο να συμβάλει στην περαιτέρω ανάκαμψη του αγροτικού τομέα, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις και με την απαραίτητη όσο ποτέ καλή συνεργασία όλων των Φορέων οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Από τον Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed