Μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου «ΡΟΚΚΟΣ ΧΟΪΔΑΣ» βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ 210

Η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας συνοδευόμενη από τις εκπαιδευτικούς κα Αλίκη Γαλιατσάτου και κα Ελένη Γεωργοπούλου συμμετείχε στην συνάντηση εταιρικών σχολείων της Πορτογαλίας και της Τουρκίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος μικρής κλίμακας ERASMUS+ 210 μέσα στο διάστημα 12-18 Μαρτίου 2023.
Η σύμπραξη έχει ως αντικείμενο την ανακύκλωση και μάλιστα αναφορικά με την διατροφή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Κωνσταντινούπολης , να περιηγηθούμε στους δρόμους της Βυζαντινής πόλης και να επισκεφθούμε μνημεία μεγάλης πολιτιστικής αξίας για εμάς τους Έλληνες. Το σχολείο μας έχει ήδη μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και οι εμπειρίες μας είναι μόνο θετικές : η συνάντηση και γνωριμία με νέους συναδέρφους και μαθητές , η επαφή με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα , η εκπροσώπηση του σχολείου μας και της χώρας στο εξωτερικό είναι μόνο μερικά από τα οφέλη των προγραμμάτων ERASMUS+ .
Εντυπώσεις των παιδιών
Παναγιώτης Μπαλατής: Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο ταξίδι! Απέκτησα νέες εμπειρίες , γνώρισα πολλούς ανθρώπους , έκανα καινούριους φίλους. Είδα πολλά μουσεία και μνημεία όπως την Αγία Σοφιά η οποία προσωπικά μου άρεσε πολύ. Τέλος, θα ήθελα να ξανασυμμετάσχω σε προγράμματα Erasmus, διότι προσφέρει πλούσιες εμπειρίες.
Βασιλική Μαρούλη: Στο πρόγραμμα του Erasmus επισκέφτηκα την Κωνσταντινούπολη. Μου άρεσε πολύ που γνώρισα καινούρια παιδιά , που μιλήσαμε μεταξύ μας και που γνώρισα και επισκέφτηκα καινούρια μέρη. Πιστεύω ότι το Erasmus είναι πολύ σημαντικό γιατί γνωρίζουμε νέα παιδιά και ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες. Με κάνει να αισθάνομαι δημιουργική, να έχω αυτοπεποίθηση καθώς εκπροσωπώ την χώρα μου στο εξωτερικό
Γιώργος Μαρούλης: Το ταξίδι με το Erasmus στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ ωραία. Γνώρισα καινούρια παιδιά και έκανα νέες φιλίες, θα μου μείνει αξέχαστη όλη η ξενάγηση. Για μας έχει εξαιρετική σημασία η Κωνσταντινούπολη και χάρηκα που είδα τα ωραία μουσεία. Θα ήθελα να συμμετάσχω ξανά σε πρόγραμμα Erasmus και είμαι σίγουρος ότι όταν θα είμαι φοιτητής , θα έχω τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής μου στο πρόγραμμα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed