«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…», παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σε πνεύμα σύμπνοιας και ευχές για ευπρεπή αγώνα μεταξύ των υποψηφίων

Τελευταίο και… καταϊδρωμένο το κυβερνών κόμμα παρουσίασε χθες το ψηφοδέλτιό του, με στο πάνελ να κάθονται ο νυν Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, οι υποψήφιοι Βουλευτές, Ναπολέων Μαραβέγιας και Σμαράγδα Σαρδελή και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή.
Η κα Κουλουμπή έκανε τις συστάσεις και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για μια ακόμη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας, προκειμένου η μονοεδρική μας να παραμείνει σε «γαλάζια» χέρια. Έπλεξε το εγκώμιο και των τριών υποψηφίων, λέγοντας για τον καθένα τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας στο τέλος της τοποθέτησής της ότι η είναι μονόδρομος για την Νέα Δημοκρατία να πετύχει ακόμη μια νίκη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Τον λόγο από τους υποψηφίους πήρε πρώτα η Σμαράγδα Σαρδελή τονίζοντας ότι ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι δεν κατέχει κάποια θέση στα κοινά από το μακρινό πλέον 2014, όταν ήταν Έπαρχος Ιθάκης και στη συνέχεια Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νήσων. «Είμαι στην πρώτη γραμμή της παράταξης, αν και κλήθηκα τελευταία να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο και είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι πολύς ο χρόνος που έχω μπροστά μου, ωστόσο θα συμβάλλω στα μέγιστα για την νίκη του κόμματός μας. Στόχος μας είναι η έδρα και η πρωτιά της Νέα Δημοκρατίας και στην Ιθάκη. Το βάρος από την πλευρά μου θα πέσει στην Υγεία, την Πολιτική Προστασία και τις Συγκοινωνίες», ανέφερε στην τοποθέτησή της.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο νυν Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, που υπερασπίστηκε τόσο το δικό του έργο στα νησιά μας, όσο και αυτό της κυβέρνησης γενικά. Έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες που έχει αναδείξει η παράταξη και έδωσε το σύνθημα για μια ακόμη καλύτερη Ελλάδα στο τέλος της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Ο αγώνας είναι κοινός για όλους μας, η έδρα πρέπει να παραμείνει στη Ν.Δ. για το καλό των νησιών μας. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία της ανάπτυξης σε συνεργασία του κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τέλος, ο τρίτος υποψήφιος, Ναπολέων Μαραβέγιας δήλωσε πως δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να πει το ναι όταν ο Πρωθυπουργός του ζήτησε να μπει στο ψηφοδέλτιο. Έμεινε και αυτός στην ανάπτυξη της χώρας και το επίτευγμα της κυβέρνησης να διπλασιάσει αυτόν τον ρυθμό και να γίνει η Ελλάδα επενδυτικός προορισμός για μεγάλες και διεθνείς εταιρίες. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε ως χώρα με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη έχουμε κερδίσει το στοίχημα σε τρεις τομείς, στην εξωτερική πολιτική, στις αμυντικές μας συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία και την ψηφιοποίηση της χώρας μας και ολοκλήρωσε: Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι ένας ευλογημένος τόπος. Αν εκμεταλλευτούμε τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό μας, τότε τα νησιά μας θα αλλάξουν επίπεδο, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της Υγείας».
Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου τόσο οι υποψήφιοι όσο και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ μίλησαν για την σύμπνοια μεταξύ τους και της ενότητας που υπάρχει αυτή την ώρα στην παράταξη. Ωστόσο, αυτή η… θεατρική παράσταση είχε κακό τέλος όταν αναφέρθηκαν από τον υπογράφοντα τα τραγικά γεγονότα των εκλογών του Μαΐου του 2012, με την έδρα να χάνεται και τις εσωκομματικές έριδες, που έφτασαν στα όρια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των υποψηφίων στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν η έδρα επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία. Η συνέχεια έρχεται…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed