Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης στηρίζει τον Σπύρο Κατσιβέλη, αναξιοκρατία στην επιλογή Διευθυντών των σχολείων, τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες για τις διαδικασίες επιλογής διευθυντών/τριών σχολείων κατά τις οποίες φαίνεται να πριμοδοτούνται οι υποψήφιοι διευθυντές που είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και υποψήφιοι που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.
Η συνέντευξη άλλαξε και στο Νομό Κεφαλληνίας & Ιθάκης, τη σειρά υποψήφιων διευθυντών/τριων με καθοριστικό τρόπο (από τη θέση που είχαν στον πίνακα με τα μετρήσιμα). Συγκεκριμένοι/ες υποψήφιοι/ες ανέβηκαν αρκετές θέσεις, με βαθμό “άριστα” από τα συμβούλια επιλογής και κάποιοι/ες κατέβηκαν αντίστοιχες θέσεις, με χαμηλή βαθμολογία (για να αποκλειστούν από τα σχολεία τους, τα σχολεία πόλης ή και να μην πιάσουν κανένα σχολείο ενώ ήταν ήδη διευθυντές/τριες). Οι διαφορές βαθμών στη συνέντευξη μεταξύ υποψήφιων είναι δύσκολο να εξηγηθούν από απαντήσεις σε αυτοπαρουσίαση και στα προβλεπόμενα στο Ν. 4823/2021. Το επιτελικό κράτος της διαπλοκής ενεργοποιήθηκε για να “ρυθμίσει” τις βαθμολογίες και κάποιοι να πάρουν ή να χάσουν όσα ακριβώς μόρια χρειάζονταν για να είναι έτοιμα τα “στελέχη εκπαίδευσης” την επόμενη μέρα των εκλογών σε κάθε περίπτωση.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή παραίτησης από τον διευθυντή του ΓΕΛ Ληξουρίου και μάχιμο Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Κατσιβέλη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» τα αποτελέσματα της προφορικής συνέντευξης ενώπιον 5μελους επιτροπής, στην οποία αξιολογήθηκε με τον μικρότερο βαθμό σχεδόν από όλους τους συμμετέχοντες. Σημειωτέον δε ότι το ΓΕΛ Ληξουρίου ήταν το πρώτο σε επιτυχή αποτελέσματα στην Κεφαλονιά στις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις και από τα πρώτα στην Ελλάδα, όχι μόνο τώρα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ένα σχολείο πλήρως εξοπλισμένο, με εργαστήριο υπολογιστών, εργαστήριο φυσικών επιστημών, σύστημα τηλεκπαίδευσης, αμφιθέατρο, ψηφιακό αρχείο.
Απαιτείται σε άμεσο χρόνο, η παύση όλων των διαδικασιών επιλογής διευθυντών/-ντριών, όπως γίνεται σε κάθε προεκλογική περίοδο με την αναστολή όλων των υπηρεσιακών μεταβολών. Εφόσον, η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει τις διαδικασίες με σκοπό να αλώσει την κρατική μηχανή, η αποκατάσταση των αδικιών και η αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων της διοικητικής πυραμίδας και των ίδιων των στελεχών εκπαίδευσης (σε όλα τα επίπεδα) επιβάλλεται να αποτελεί προτεραιότητα της επόμενης Προοδευτικής Διακυβέρνησης της χώρας.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed