Φουντώνει η κόντρα στον Δήμο Αργοστολίου μεταξύ του Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Νίκου Ανουσάκη, τι κάνουν οι άλλες παρατάξεις, η έκπληξη που έρχεται από το ΠΑΣΟΚ

Μπορεί στο προσκήνιο να έχουμε τις βουλευτικές εκλογές με τους υποψήφιους βουλευτές να δίνουν ρέστα «όπου γάμος και χαρά» προς άγραν ψήφων, όμως η μεγάλη μάχη κι η μεγάλη κόντρα είναι αυτή που ακολουθεί τον Οκτώβριο, δηλαδή οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αργοστολίου.
Ήδη το παρασκήνιο μαίνεται και τα υπόγεια μαχαιρώματα πάνε κι έρχονται, καθώς ο μεν νυν Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος θα χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό του Δήμου και την οικονομική του ισχύ ώστε να πλευρίσει στελέχη και ψηφοφόρους, o δε βασικός πολιτικός του αντίπαλος Νίκος Ανουσάκης έρχεται με φόρα, που θα έλεγε κι η Τσαπανίδου, ποντάροντας στην έντονη πολιτική του παρουσία, στην εμπειρία του στα οργανωτικά μιας δημοτικής παράταξης και στη δυνατή ομάδα που τον περιβάλλει (Μάκης Παπαναστασάτος, Νίκος Παπαδάτος, Γιώργος Τζωρτζάτος, Σπυρονικόλας Σολωμός, Αντώνης Κατσιγιάννης, Γιώργος Καλιτσουνάκης, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Παναγιώτης Ιγγλέσης κ.α.).
Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος εμφανίζεται ως η καθεστωτική δύναμη που έχει τον τρόπο της να κάνει εξυπηρετήσεις κοινώς «ρουσφέτια» και «βολεματάκια», ενώ η παράταξη Ανουσάκη «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» ποντάρει στην πολιτική ψήφο και στην στήριξη των διαμαρτυρομένων απέναντι στην παρούσα δημοτική αρχή που δεν είναι και λίγοι και που με σωστές κινήσεις μπορούν να να αποτελέσουν άνετη εκλογική πλειοψηφία. Όσο αφορά τις βουλευτικές εκλογές ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στηρίζει παρασκηνιακά μεν, αλλά «σαν τρελός» τον πρώην βουλευτή Παναγή Καππατο, που του έκανε όλα τα… θελήματα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο Νίκος Ανουσάκης το παίζει χαλαρά το έργο έχοντας δηλώσει πως ο ίδιος προσωπικά δεν αναμειγνύεται στις βουλευτικες εκλογές κι ότι τα στελέχη της παράταξης του θα κινηθούν αυτόνομα σ’ αυτό το επίπεδο στηρίζοντας ο καθένας ο,τι εκφράζει την ιδεολογία του.
Είναι δεδομένο λοιπόν πως τους επόμενους μήνες δεν θα πλήξουμε, ενώ το δικό τους ρόλο, πέρα από τους δύο μονομάχους, θα παίξουν και οι άλλες παρατάξεις με την λεγόμενη παράταξη των μηχανικών του Αλέξη Παντελειού να κάνει φιλότιμες προσπάθειες για έναν… τρίτο δρόμο και για την διασφάλιση των δικών της εκλογικών ποσοστών. Τον Αλέκο Παρίση να δίνει μάχη χαρακωμάτων για να κρατήσει όσους μπορεί κι όσους του έχουν μείνει ώστε να μπορέσει να έχει ένα ρόλο κι αυτός. Το Κ.Κ.Ε. να έχει το δικό του κοινό και να είναι σταθερό, ενώ πολλοί ισχυρίζονται πως θα υπάρξει και ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Διονύση Γασπαρινάτο κάτι που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ΠΑΣΟΚ και τι πράξει ο νυν υποψήφιος βουλευτής του και Γραμματέας της Ν.Ε., Λευτέρης Κρητικός, με τους πιο ειδικούς να επιμένουν ότι θα υπάρξει ακόμη ένας δημοτικός συνδυασμός αποτελούμενους από καθαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Συμπέρασμα: «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που θα έλεγε κι ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος και μέχρι τον Οκτώβριο έχουν να δουν πολλά τα ματάκια μας, αφού η σύγκρουση στον μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου θα είναι η «μητέρα των μαχών» στα τα νησιά μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed