Έδωσε εξετάσεις ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης και απέτυχε, η αλαζονική του συμπεριφορά, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του και το μηδενικό του έργο

Oι αναγνώστες των ηλεκτρονικών εφημερίδων δικαιολογημένα θα εκφράσουν τη δυσφορία τους με τη συνεχή ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον κ. Σαμούρη και εμένα. Επιτρέψτε μου να απαντήσω όμως για τελευταία φορά για να αναδείξω την υποκριτική και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σαμούρη, την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος και το μηδενικό έργο του προς τα αδέσποτα ζώα σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
Ο κ. Σαμούρης με δελτίο τύπου, γεγονός πρωτόγνωρο για τη διοίκηση, απευθύνεται σε έναν δημότη που καταγγέλλει χρησιμοποιώντας μάλιστα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Και συνεχίζει σε ραδιόφωνο με μονόλογο χωρίς αντίλογο τις βολές του. Οι αξιολογήσεις Σαμούρη περί δήθεν φιλοζωίας μου δεν έχουν αξία διότι μη έχοντας εικόνα του μεγέθους του έργου που έχουν αφήσει σε φιλόζωους και μη σε όλη την επικράτεια του Δήμου, δεν είναι δυνατόν να έχει επίγνωση της προσφοράς του κάθε πολίτη στην ευζωία των ζώων. Είναι σαν να μέμφεται ένας Μουσουλμάνος το Χριστό ότι είναι κίβδηλος πιστός. Ας πάμε λοιπόν στο δια ταύτα:
Αναφέρεται στη αναρμοδιότητα τού Δήμου για τη φροντίδα των ζώων και μεταθέτει για άλλη μια φορά την ευθύνη στο Φορέα του Κουτάβου ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι αρμόδιος για την ενδημική πτηνοπανίδα και τα μεταναστευτικά. Τα εν λόγω ζώα, από τα οποία δέκα βρήκαν φρικτό θάνατο, είναι πεταμένα στο εντός τoυ Δήμου χώρο και ευθύνη έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Τα συγκεκριμένα πτηνά δεν θα είχαν υποστεί τίποτα εάν υπήρχε ανταπόκριση στα συνεχή αιτήματα συμπολιτών για τη προστασία τους με συνεργασία, την οποία όψιμα θυμήθηκε, ενδιαφέρον και φροντίδα. Όλοι γνωρίζουμε τη κατάσταση που επικρατεί στο σημείο αυτό. Εάν είχαν τοποθετηθεί μικρά σπιτάκια, μια βρύση και περίφραξη ή περιορισμό σε συγκεκριμένο χώρο, δεν θα ασχολούμαστε τώρα με τα θέμα αυτό και τα ζώα θα ζούσαν ακόμη. Επιπροσθέτως εάν υπήρχε αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων πάλι θα είχαμε αποφύγει αυτό που συνέβη.
Αναγκάζομαι να απαντήσω στην αναφορά του στο προσωπικό κόστος και για το «χέρι που βάζει στη τσέπη». Αυτό είναι τουλάχιστον φαιδρό και αποτελεί αποτυχημένο τακτικισμό, κατηγορηματικά δε δηλώνω ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ. Οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι χωρίς θυμό, με μεγάλη ευγένεια και προθυμία ανταποκρινόταν στις ανάγκες που είχαν να κάνουν με οτιδήποτε είχε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων χωρίς νομικίστικους ακροβατισμούς, ανεύθυνες χωροταξικές τοποθετήσεις και εκδήλωση μιας δήθεν γενναιοδωρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμπολίτες μας δεν επικοινωνούν πλέον με το Δήμο για προβλήματα με αδέσποτα και άλλα ζώα. Πάντα επιλέγει το καταφύγιο και άλλες φιλοζωικές συλλογικότητες, διότι γνωρίζουν την έλλειψη γνώσης και ενδιαφέροντος.
Είναι δικαίωμά σας κ. Σαμούρη να θεωρείτε ότι δίνετε εξετάσεις. Και στις Πανελλαδικές, υπάρχουν πολλοί εξεταζόμενοι, κάποιοι εκ των οποίων φαντάζονται ότι είναι ήδη φοιτητές. Δυστυχώς στις εξετάσεις στο μάθημα της Διαχείρισης των ζώων δεν είχατε τη πρέπουσα επιμέλεια και εισπράξατε έναν μη προβιβάσιμο βαθμό. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχετε καλύτερη επίδοση στο υπόλοιπο διάστημα. Η συμβουλή μου είναι να μελετήσετε πρώτα το νόμο 4830/21 για να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε κάνει το ελάχιστο από αυτά που ορίζει ο νόμος και αντί να επαίρεστε ότι είστε επιτυχημένος φοιτητής Πανεπιστήμιου να σηκώσετε τα μανίκια και να επιμεληθείτε της ευζωίας των ζώων. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τιμητικό να την βαπτίζετε την υποχρέωση χάρη. Τελειώνοντας να σας διαβεβαιώσω να μην ανησυχείτε για την ύπαρξη κάποιας συνομωσίας εις βάρος σας και από εμένα σαν καθοδηγούμενο από αγνώστους ή γνωστούς σας. Μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ιωάννης Κοσμάτος
υπ. Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης Κόμμα για τα Ζώα

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed