Με το ζόρι γέμιζαν λεωφορείο, πολύ «μελαγχολική» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, που έλυσε όλα της τα προβλήματα με την παρουσία του Πρωθυπουργού

Όσο μελαγχολικός ήταν ο καιρός σήμερα, άλλο τόσο μελαγχολική ήταν και η παρουσία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού της χώρας στο Αργοστόλι, παρά την τεράστια κινητοποίηση που είχε γίνει ακόμη και σε μη νεοδημοκράτες ψηφοφόρους.
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ναπολέων Μαραβέγια, Σμαράγδα Σαρδελή και Παναγή Καππάτο, έφτασε το πρωί στην Κεφαλονιά και η πρώτη του επίσκεψη και ομιλία ήταν στο Ληξούρι. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Γιώργος Κατσιβέλης, ωστόσο απουσίαζαν εμβληματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από το Ληξούρι. Στο Αργοστόλι έφτασε δύο ώρες αργότερα και έκανε σύντομη ομιλία στο γνωστό καφέ απέναντι από τα Δικαστήρια. Έχοντας ως… φόντο τον πρώην Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και τον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, επί μισή περίπου ώρα προσπαθούσε να πείσει τους ακροατές του ότι τα προβλήματα στην Κεφαλονιά έχουν λυθεί από το 2019 και μετά όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και οι συμπολίτες μας έστειλαν στην Βουλή τον Παναγή Καππάτο. Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της πολιτικής του για τις επενδύσεις που ήρθαν στην Κεφαλονιά, για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις του «Ιανού» και τα προγράμματα, όπως το «Αντώνης Τρίτσης», που τρέχουν οι Δήμοι του Νησιού. Έκανε ειδική αναφορά στον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου και υποσχέθηκε ότι το έργο θα έχει δημοπρατηθεί έως το τέλος της χρονιάς. Νωρίτερα είχε αναφερθεί στην Υγεία του νομού μας και το Νοσοκομείο Αργοστολίου (ένα κουφάρι της δεκαετίας του 1980 χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό), δεσμευόμενος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει και η ΜΕΘ.
Κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που χρησιμοποιεί λέγοντας ότι είναι μη εφαρμόσιμη. Υπενθύμισε στον κόσμο ότι από τα 18 του μέχρι τα 28 του χρόνια ερχόταν για διακοπές στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στα Κουρκουμελάτα. Στο σημείο που είχε στηθεί το «γαλάζιο» πανηγύρι, παρότι εν ενεργεία Πρωθυπουργός, δεν κατάφερε να μαζέψει παραπάνω από 50-60 άτομα, ενώ έντονες ήταν οι απορίες εκείνων που έψαχναν να βρουν ανάμεσα σε «γαλάζιους» οπαδούς, προσκεκλημένους και περαστικούς πολλά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας. Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν, πλην αυτών που αναφέραμε παραπάνω, ήταν η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σάββας Σαββαόγλου, ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Ματιάτος, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Σπύρος Λουκάκης και αρκετά στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που θέλησαν να ακούσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού. Σε γενικές γραμμές η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως και η καλύτερη δυνατή, αν αναλογιστούμε ότι τον περασμένο Αύγουστο (μη προεκλογική περίοδος και ντάλα καλοκαίρι) είχε τουλάχιστον τον διπλάσιο κόσμο.
Σημείωση: Παρά τους 5-6 χειροκροτητές που έδιναν το σύνθημα και τις 3-4 πλαστικές «γαλάζιες» σημαίες, υπήρχαν και άτομα που έδειχναν κυριολεκτικά μελαγχολικά από όλα όσα έβλεπαν και άκουγαν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed