Σταύρος Τουλάτος: «Ο Βουλευτής μας κουβαλάει μια τεράστια κληρονομιά στην πλάτη του, θα πρέπει να είναι ακέραιος, κοσμοπολίτης, ανοιχτόμυαλος και οραματιστής»

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και το poulatakefalonias συνάντησε το συγχωριανό μας υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Νομό μας, Σταύρο Τουλάτο προκειμένου να έχει μία σύντομη συνομιλία μαζί του, σε ένα διάλειμμα από το ομολογουμένως βαρύ του πρόγραμμα.
Ο Σταύρος, ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή του τόπου μας που κατά γενική ομολογία έχει ξεχωρίσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο για το ήθος και τη μαχητικότητά του, μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και προβληματισμούς και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους όσοι συμμερίζονται την αγάπη και το πάθος του για τον τόπο μας. Ανεξάρτητα πάντως από την κομματική τοποθέτηση του καθενός, η υποψηφιότητα του Σταύρου είναι ιδιαίτερα τιμητική και για τα Πουλάτα. Άλλωστε το να είναι υποψήφιος βουλευτής ένας νέος άνθρωπος από το χωριό μας, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν συμβαίνει συχνά…
-Σταύρο, είσαι ένας από τους νεότερους ηλικιακά υποψηφίους βουλευτές. Πως αποφάσισες να συμμετάσχεις στην εκλογική διαδικασία, τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητά σου και ποιο θεωρείς ότι είναι το διακυβεύμα των εκλογών;
«Πράγματι είμαι ένας απ τους νεότερους υποψηφίους στην Ελλάδα και ο δεύτερος νεότερος στο κόμμα. Συνολικά ωστόσο το ψηφοδέλτιο μας έχει έναν από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικίας εδώ και παρά πολλά χρόνια. Η απόφαση μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο, πηγάζει από την αγάπη που έχω για τον τόπο μου, αλλά και για την κοινωνία μας συνολικά. Επίσης δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση που μου έγινε από τα όργανα του κόμματός μας τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, ένας από τους λόγους που με οδήγησε να πω το ναι, ήταν η ποιότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μας, καθώς και η Γεωργία Καππάτου και ο Λευτέρης Κρητικός, είναι άνθρωποι εξαιρετικοί, καταρτισμένοι και με άριστο πολιτικό και ιδεολογικό λόγο. Νομίζω ότι όχι μόνο η δική μου υποψηφιότητα, αλλά οι υποψηφιότητες στο σύνολο των ψηφοδελτίων του κόμματός μας σε όλη την Ελλάδα, σηματοδοτούν την αλλαγή, την ενεργοποίηση της νέας γενιάς να συμμετέχει στις αποφάσεις που την αφορούν, καθώς επίσης και στην γενικότερη ενεργοποίησή της στην κοινωνία».
-Είσαι βαθύτατος γνωστής των προβλημάτων των Πουλάτων. Πιστεύεις πως η υποψηφιότητά σου μπορεί να συμβάλει στην επίλυση κάποιον εξ αυτών;
«Πιστεύω ότι πράγματι η υποψηφιότητά μου θα συμβάλει στην προσπάθεια όλων μας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό μας αλλά και η περιοχή μας γενικότερα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, εμείς σαν Τοπικές Οργανώσεις θα βρισκόμαστε δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας. Όπως άλλωστε έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό για το χωριό μας ότι δύο από τα τρία μέλη της Τοπικής μας Οργάνωσης, εγώ και ο Αναπληρωτής Γραμματέας μας Νίκος Βουτσινάς, είμαστε από τα Πουλάτα».
-Πως κρίνεις το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην Κεφαλονιά και ποιο θεωρείς ότι θα πρέπει να είναι το προφίλ του ιδανικού βουλευτή μίας μονοεδρικής περιφέρειας όπως η δική μας;
«Νομίζω ότι σε γενικό βαθμό το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στα νησιά μας είναι καλό και κάποιες φορές παραγωγικό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ωστόσο νομίζω ότι είναι σχετικά λίγες. Θεωρώ ότι ένας βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, καθώς κουβαλάει πράγματι μια τεράστια κληρονομιά στην πλάτη του, θα πρέπει να είναι ακέραιος, κοσμοπολίτης, ανοιχτόμυαλος και οραματιστής. Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα νησιά μας έχει τους υποψηφίους που προσεγγίζουν αυτά τα στοιχεία σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό».
-Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους συγχωριανούς μας ενόψει των επικείμενων εκλογών;
«Θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθώ μέσα από το poulatakefalonias σε όλους τους συγχωριανούς μας. Το μήνυμα που θα ήθελα να τους στείλω, είναι να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, αλλά και γενικότερα να συμμετέχουν στις εκλογές. Είτε αυτές αφορούν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε στις βουλευτικές εκλογές. Άλλωστε έχουμε ανάγκη ως χωριό και ως κοινωνία να ενεργοποιηθούμε ακόμα περισσότερο, να σκύψουμε όλοι μαζί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και μέσα από την κοινή αγάπη για το χωριό και τον τόπο μας, να προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed