Αρχίζει να αχνοφαίνεται η πρωτιά του Ναπολέοντα Μαραβέγια στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, εντυπωσιακή συγκέντρωση απόψε στο Αργοστόλι, στήριξη από «μεγάλα κεφάλια» της Ν.Δ.

Εντυπωσιακή ήταν η αποψινή συγκέντρωση που έκανε στο Αργοστόλι ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ναπολέων Μαραβέγιας, αφού σε αυτή βρέθηκαν σχεδόν 200 άτομα, αλλά πάνω από όλα φαίνεται να τον στηρίζουν «μεγάλα κεφάλια» της «γαλάζιας» παράταξης στο νησί μας.
Ο Ναπολέων Μαραβέγιας φάνηκε στην αρχή λίγο… τρακαρισμένος, αφού ούτε ο ίδιος πιθανότατα περίμενε να έχει τόσο μεγάλη προσέλευση κόσμου η αποψινή συγκέντρωση και ομιλία του, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες με τον πολύ αέρα και την θάλασσα να βγαίνει στην στεριά. «Είμαι συγκινημένος από την υποδοχή που μου κάνατε, η αποψινή συγκέντρωση είναι μεγαλύτερη από τις προσδοκίες μου», είπε στην αρχή της ομιλίας του. Έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού, στον Αντιδήμαρχο, Σπύρο Ματιάτο, στην ψυχή της Νέας Δημοκρατίας, όπως την αποκάλεσε, Αθηνά Αυγουστάτου, στην πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, στην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ελβίρα Σταθάτου, αλλά και στον… στρατηγό της προεκλογικής του καμπάνιας, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον π. πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Νικηφόρο Κουλουμπή. «Μου ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συστρατευτώ σε αυτόν τον αγώνα, προκειμένου η έδρα να παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία και δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή να πω το ναι», ανέφερε στον πρόλογο της ομιλίας του, κάνοντας και μνεία στον ιδρυτή του κόμματος, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ήταν ο πρώτος που χάραξε την γραμμή για να οδηγήσει την χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια.

Δεν είμαστε αλάνθαστοι, κάναμε λάθη και ζητήσαμε συγνώμη
Στην ομιλία του στάθηκε περισσότερο στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου κάνοντας το ρητορικό ερώτημα αν ο κόσμος θέλει την πρόοδο, την ασφάλεια και την σταθερότητα ή την οπισθοδρόμηση, την ανασφάλεια και τους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε αφελείς, που πιστεύουν σε αυταπάτες όλους εκείνους που θα δώσουν την ψήφο τους στα κόμματα που δεν θέλουν φράχτες στον Έβρο, που δεν θέλουν θαλάσσια σύνορα, που θέλουν τοπικά νομίσματα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αυτά που έπραξε η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, τονίζοντας περισσότερο τη μείωση φόρων, την μεγάλη ανάπτυξη της χώρας μας και την αύξηση στους μισθούς μετά από πολλά χρόνια. Δεν άφησε έξω τους νέους τονίζοντας ότι αυτοί είναι το μέλλον της χώρας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε περίπου 400 χιλιάδες νέους επιστήμονες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα την τετραετία 2015-2019, ενώ ανέφερε πως πολλοί από αυτούς επαναπατρίστηκαν την τελευταία διετία. Στην ενότητα αυτή στον επίλογό του ο κ. Μαραβέγιας ανέφερε: «Δεν είμαστε αλάνθαστοι, κάναμε λάθη, τα αναγνωρίσαμε, ζητήσαμε συγνώμη και διορθώσαμε πολλά από αυτά. Έχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Η νίκη μας δεν είναι δεδομένη, θέλει ακόμη μεγάλο αγώνα
Στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του επικεντρώθηκε περισσότερο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη τις οποίες χαρακτήρισε ευλογημένους τόπους και φάρους πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρθηκε στην… σύμπραξη που μπορούν να κάνουν ο Τουρισμός με την Αγροτική Παραγωγή και την Κτηνοτροφία λέγοντας ότι ο ένας τομέας συμπληρώνει τον άλλο και μαζί μπορούν να απογειώσουν τα νησιά μας. Παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη και καθυστερήσεις αναφορικά με το ρεύμα που δεν έχει φτάσει ακόμη σε όλες τις Κτηνοτροφικές Μονάδες, αλλά και στην κακή ποιότητα μεγάλου μέρους του Οδικού Δικτύου. Στα θέματα της Υγείας τόνισε ότι έχουν γίνει κάποια πράγματα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αναβαθμιστούν και να στελεχωθούν το Νοσοκομείο Αργοστολίου, το Μαντζαβινάτειο, τα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης και όλα τα Αγροτικά Ιατρεία των χωριών μας. Αναφορά έκανε και στον Πολιτισμό μένοντας στο έργο αποκατάστασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου, την ανάγκη να σωθούν η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό Μουσείο που στεγάζεται στην Κοργιαλένειο και δεν άφησε έξω τον Θολωτό Τάφο στα Τζαννάτα και το Οδυσσειακό Κέντρο της Ιθάκης. Ολοκληρώνοντας ανέφερε τα εξής: «Τα νησιά μας μπορούν να πάνε ακόμη πιο μπροστά με νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να στηριχτεί το ψηφοδέλτιό μας γιατί η νίκη μας δεν είναι δεδομένη, θέλει μεγάλο αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή και καλώ όλους σας να δώσετε την δική σας μάχη για την παράταξη, για το καλό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Με τις δυνάμεις που έχω θα βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο προκειμένου η έδρα να παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία».

Ποιοι βρέθηκαν και ποιοι… έλειπαν από τη συγκέντρωση
Πέρα όλων των παραπάνω που αναφέραμε στον πρόλογο και ο κ. Μαραβέγιας έκανε ειδική μνεία, στην αποψινή συγκέντρωση διακρίναμε ακόμη την Ειρήνη Στεφάτου, τον Άγγελο Κωνσταντάκη, τον Γιώργο Μαραβέγια, τον Σίμο Μαρκαντωνάτο, τον Παναγή Έρτσο, τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Σπύρο Λουκάκη, τον πρόεδρο της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αργοστολίου, Γεράσιμο Παπαναστασάτο, αλλά και τον Αλέξανδρο Παρίση. Ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς δεν βρισκόταν στο νησί λόγω που παραβρέθηκε στην κηδεία της πρώην συζύγου του, ωστόσο συνδέθηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας κάνοντας την δική του παρέμβαση υπέρ του Ναπολέοντα Μαραβέγια και χαιρετίζοντας το κοινό. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν πέρασε ούτε απ’ έξω ο έτερος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Παναγής Καππάτος. Μάλιστα, ορισμένοι σχολίασαν θετικά αυτό το γεγονός λέγοντας πως καλύτερα έκανε και δεν ήρθε, αφού η… τοξικότητά του είναι μεγάλη κάνοντας κακό στην παράταξη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed