Κινδύνευσαν πέντε αλλοδαποί επιβάτες όταν έμεινε ακυβέρνητο ιστιοφόρο βόρεια του Φισκάρδου, σώθηκαν από την κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ιθάκης και Φισκάρδου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοφόρου “LUCKY STAR” σημαίας Γαλλίας, λόγω αδυναμίας χρήσης ιστίων και έλλειψης καυσίμων, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 1,4 ν.μ. βόρεια Φισκάρδου ν. Κεφαλονιάς.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής. Το “LUCKY STAR” ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “MY YACHT” Ν.Π 514 και συνοδεία με το ανωτέρω περιπολικό σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου. Από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed