«Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα…», μόνο το κονιάκ και το παξιδαμάκι έλειπαν από την αποψινή «κηδεία», ομολογία ήττας με μοιραίο πρόσωπο τον Παναγή Καππάτο

Ήταν μακράν η πιο αποτυχημένη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά από καταβολής ιδρύσεως του κόμματος. Μόλις 150 άτομα (αισιόδοξη εκτίμηση) έδωσαν το παρόν στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.
Δεν ξανάγινε τέτοια «κηδεία» σε προεκλογική συγκέντρωση κυβερνώντος κόμματος ποτέ στα χρονικά της Κεφαλονιάς. Πέντε άνθρωποι από το Ληξούρι, τρεις από τη Σάμη, δύο από την Έρυσσο και καμιά δεκαριά από τον Πόρο συνέθεσαν ένα απίστευτο σκηνικό, που δεν θα ζήλευε ούτε η… ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που σαφώς πλησίασε σε όγκο την αποψινή συγκέντρωση των τριών υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας. Η «τοξικότητα» αναδυόταν από την πρώτη στιγμή που έμπαινες στο Θέατρο, μια «τοξικότητα» που φάνηκε στο τέλος της ομιλίας του πρώτου υποψηφίου που έλαβε το λόγο, του Παναγή Καππάτου. Ο άνθρωπος των funds, των αστακομακαρονάδων του Δικηγορικού Συλλόγου, του Leader, των επιδομάτων και των μηνύσεων κατά δημοσιογράφων πέρασε σχεδόν απαρατήρητος από το συρρικνωμένο κοινό και απέσπασε ένα χλιαρό χειροκρότημα από τους συγγενείς, τους φίλους του και τους… ευεργετημένους. Ο λόγος του ρηχός και ξεπερασμένος, θύμισε πολιτικές ομιλίες του 1980 και πίσω με πολλά «διά των ενεργειών μου» και «θα σας κάνουμε και ποτάμια να βάλουμε τις γέφυρες». Ο Μαυρογιαλούρος σε όλο του το μεγαλείο…
Αντίθετα, σοβαρός, με μεστό λόγο παρουσιάστηκε ο Ναπολέων Μαραβέγιας, που είπε πέντε σωστά πράγματα χωρίς να… λιβανίσει τον εαυτό του πιάνοντας το νόημα των προεκλογικών ομιλιών του 2023. Μάταια προσπάθησε να μιλήσει για ενότητα του κόμματος, αφού έβλεπες στα πρόσωπα όλων ότι «η ήττα στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς έρχεται». Την απόλυτη σιωπή έσπαζε κάπου-κάπου η νεολαία της ΟΝΝΕΔ, που χειροκροτούσε τον κ. Μαραβέγια. Μάλλον λίγο κουραστικός ο λόγος της Σμαράγδας Σαρδελή, που σε καμία περίπτωση δεν έφτασε τον Παναγή Καππάτο. Τους τρεις υποψηφίους παρουσίασε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, που σε σχέση με άλλες φορές διακρινόταν από μια κατήφια και έναν αδύναμο λόγο χωρίς ένταση και παλμό. Το παρόν στην αποψινή συγκέντρωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Παρίσης, ο Σταύρος Τραυλός, ο Σωτήρης Κουρής, ο Σπύρος Ματιάτος, ο Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Διονύσης Κοκκόσης, ο Γιάννης Λυκούδης, ο Νίκος Παπαδάτος, ο Σπυρονικόλας Σολωμός, ο Σπύρος Λουκάκης και η Ειρήνη Στεφάτου. Στην έξοδο από το κτήριο ακούγοντας ψίθυροι για «ομολογία ήττας στην Κεφαλονιά», ενώ ο Παναγής Καππάτος είχε την… τιμητική του μεταξύ των «γαλάζιων συζητήσεων». Αν και οι συγκεντρώσεις των κομμάτων ποτέ δεν έβγαζαν τον νικητή των εκλογών, η αποψινή της Νέας Δημοκρατίας έδειξε τον δρόμο.
Υ.Γ.: Μαυρίλα και καταχνιά μέσα στο θέατρο, μαύρο το σκηνικό, μαύρισε η ψυχή μας. Δεν είχαν την πρόνοια να βάλουν απλά ένα πανό για να καλύψουν την μαυρίλα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed