Εστία τρωκτικών και μολύνσεων αποτελούν οι εγκαταλειμμένοι χώροι που κάποτε ήταν οι κοινοτικές τουαλέτες των Διλινάτων, χρειάζονται άμεση συντήρηση

Με αφορμή χθεσινού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα «Εφημερίδα Κεφαλονιά» που αναφέρεται στην έλλειψη χώρων υγιεινής στην κεντρική πλατεία Διλινάτων επιθυμώ να δηλώσω τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Η μεγάλη κεντρική πλατεία του χωριού Διλινάτων φτιάχτηκε και παραδόθηκε προς δημόσια χρήση το 1984, επί θητείας μου ως Κοινοτάρχης της πρώην Κοινότητας Διλινάτων ανάμεσα σε άλλα έργα διαχρονικά, με δαπάνες της Κοινότητας Διλινάτων, αλλά και με γενναιόδωρες χορηγίες των συγχωριανών μας, καθώς και του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Διλινάτων, του Αγροτικού Συλλόγου Διλινάτων και του Συλλόγου Απανταχού Διλινάδων της Αθήνας. Εντός της κεντρικής πλατείας δημιουργήσαμε μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πλήρως εξοπλισμένη με τραπεζοκαθίσματα, ηλεκτρικές συσκευές καθώς και αυτόνομους χώρους υγιεινής. Σήμερα η αίθουσα αυτή είναι νοικιασμένη σε ιδιώτη. Επιπροσθέτως, με σκοπό να μπορούν να πραγματοποιούνται υπαίθριες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, μορφωτικές, κλπ εκδηλώσεις, καθώς και το απογευματινό αντάμωμα μεταξύ των συγχωριανών, ο εξωτερικός περιβάλλοντας χώρος της κεντρικής πλατείας του χωριού μας πλακοστρώθηκε με πέτρα Φάλαρης, ηλεκτροφωτίστηκε με παραδοσιακά φανάρια, τοποθετήθηκε σιντριβάνι, τοποθετήθηκαν εγκαταστάσεις παιδικής χαράς, έγινε κατάλληλη δενδροφύτευση περιμετρικά, φτιάχτηκαν αρτάνες όπου φυτεύτηκαν καλλωπιστικά λουλούδια, ενώ στο βόρειο μέρος της πλατείας κατασκευάστηκαν αυτόνομες τουαλέτες (οι οποίες σήμερα είναι εγκαταλειμμένες, δεν λειτουργούν αποτελώντας εστία τρωκτικών και μολύνσεων και χρειάζονται την αναγκαία συντήρηση) προς εξυπηρέτηση αντρών και γυναικών που θα συμμετείχαν στις υπαίθριες εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις στην πλατεία. Αυτά για να θυμούνται οι παλαιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.

Ανδρέας Π. Καλαφάτης
πρώην Κοινοτάρχης Κοινότητας Διλινάτων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed