Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινούν οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά από σύντομη ομιλία και απολογισμό της θητείας του ως επικεφαλής.
Ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα είναι δίπλα, αλλά δεν θα μετέχει στις διαδικασίες. «Καλείσαι να σταθείς απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στον εαυτό σου, έχω πια την εμπειρία να μην τις λαμβάνω εν θερμώ, να αποφασίζω με ψυχραιμία, ξέρω καλά ότι οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους», είπε αρχικά στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Η σημερινή παρουσία του στο Ζάππειο έγινε σε δραματικούς τόνους και με έντονο το προσωπικό στοιχείο. Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής αυτής της πορείας ενός κόμματος που από 3,5% έφθασε να κυβερνήσει την χώρα το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πώς ολοκληρώθηκε ένας ιστορικός κύκλος και ανοίγει ένας άλλος που θα σηματοδοτηθεί από την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για ένα νέο κύμα. «Θα παραμερίσω για να περάσει αυτό το νέο κύμα», είπε με εμφανή συγκίνηση. Προηγουμένως είχε δηλώσει πώς οι αποφάσεις του δεν ελήφθησαν εν θερμώ, αλλά αντιθέτως ήταν προϊόν μίας βασανιστικής ενδοσκόπησης που κράτησε τρία εικοσιτετράωρα. «Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς. Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές», είπε.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed