Ποιος θέλει να διώξει τον ΝΟΑ από την παραλιακή; Βαριές εκφράσεις και καταγγελίες κατά του Δημάρχου, «ζωντανή ιστορία του τόπου είναι ο ΝΟΑ», λέει ο Λούκας Νιφοράτος

Βαρύ ήταν το κλίμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου με πολλές σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμβούλων, ωστόσο έγινε ακόμη πιο βαρύ όταν τέθηκε το θέμα της ανάπλασης της παραλιακής από το άγαλμα Καββαδία ως το Λιμεναρχείο.
Το θέμα τέθηκε από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης ως εκτός ημερησίας ανοίγοντας τους ασκούς του αιόλου μέσα στην αίθουσα. Παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΝΟΑ, Λούκας Νιφοράτος, ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή Μιχαλάτου ότι προσπαθεί εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους να προχωρήσει στο έργο της ανάπλασης της παραλιακής, όπου εκεί ένα μεγάλο μέρος καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του ΝΟΑ. Παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν συζητήθηκε ακούστηκαν βαριές εκφράσεις και καταγγελίες, τόσο από τον Αλέξανδρο Παντελειό όσο και από την Λαϊκή Συσπείρωση ότι ο Δήμος Αργοστολίου με το έργο αυτό θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει επαγγελματικά συμφέροντα συγκεκριμένου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή. Καμία πειστική απάντηση δεν ακούστηκε από τον Δήμαρχο, με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο να προσπαθεί να βάλει τον ΝΟΑ απέναντι στην κοινωνία και τους δημότες του Αργοστολίου, χωρίς βέβαια να το πετύχει, αφού η αντίδραση του Νίκου Ανουσάκη, αλλά και άλλων συμβούλων ήταν άμεση. Τελικά το θέμα δεν ήρθε προς συζήτηση, μετά από οριακή ψηφοφορία, με τον Δήμαρχο να υπόσχεται ότι θα έρθει στην ημερήσια διάταξη σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Μινέτου, που χθες ήταν απών. Πάντως ακούστηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα εντός της αίθουσας, υπονοούμενα, καταγγελίες και… διαπιστώσεις και όλα αυτά έμειναν στον αέρα. Ο Λούκας Νιφοράτος έδειξε αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω και να υπερασπιστεί τα «πάτρια εδάφη» του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου. Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την διεξοδική συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed