Αποσύρει στην στήριξή του στον Αλέξανδρο Παρίση ο Βασίλης Κοκκόσης, που του… τρώει και τους τελευταίους υποστηρικτές του για χάρη του ανιψιού του, Γιάννη Λυκούδη

Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στο να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την διεκδίκηση του Δήμου Αργοστολίου ο Αλέξανδρος Παρίσης, αφού έχει αρχίσει να διαπιστώνει ότι η «αμερικανική βοήθεια» δεν θα φτάσει ποτέ.
Οι τελευταίοι πιστοί του πρώην Δημάρχου Κεφαλονιάς διαπιστώνουν μεγάλη αδυναμία στο να καταρτίσει συνδυασμό, παρά το γεγονός ότι του έδωσαν αρκετό χρόνο. Πλέον, βλέπουν ότι 45 ημέρες πριν από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο ο γερο-Γνήσιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ούτε έναν υποψήφιο, ούτε έστω μερικούς από εκείνους τους 70 που είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει από τα Χριστούγεννα του 2022. Η υπομονή του εξ Νέας Υόρκης επιχειρηματία, Βασίλη Κοκκόση έχει εξαντληθεί και είναι μια ανάσα από το να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Παρίση, δίνοντας παράλληλα γραμμή στους τελευταίους εναπομείναντες πιστούς του να ακολουθήσουν τον ανιψιό του, Γιάννη Λυκούδη στο εγχείρημα να ανατρέψουν τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Βλέποντας ο Παρίσης ότι έρχεται τσουνάμι εναντίον του αντιδρά σπασμωδικά και κάνει κινήσεις που δεν θα έκανε ούτε ένας… πρωτόμπαργκος στην πολιτική. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στον άλλοτε κραταιά «Ισχυρή Κεφαλονιά», αφού έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι υποψήφιοι λιγοστεύουν επικίνδυνα. Όπως είχε παλαιότερα και ο ιδρυτής της Σοβιετικής Ένωσης Βλαδίμηρος Λένιν «πέντε λεπτά πριν είναι απλά πέντε λεπτά πριν, πέντε λεπτά μετά είναι πολύ αργά».
Την ίδια ώρα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος παίζει «καθεστωτικά» έχοντας σε ισχύ το… νταραβέρι πολλών προμηθευτών με τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά κινητοποιώντας και τους υπαλλήλους των επιχειρήσεών του, με σκοπό να ξεπεράσει το… φαινόμενο του Νίκου Ανουσάκη, που δείχνει να έρχεται με… καλπασμό. Ο συνδυασμός του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ έχει αυξανόμενη δυναμική με καθημερινές ανακοινώσεις ονομάτων-υποψηφίων και με υποστήριξη σημαντικών οικονομικών παραγόντων του Δήμου. Ήδη αποτελούν κεφάλαιο για τον συνδυασμό «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» του Νίκου Ανουσάκη ο π. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο π. Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης, οι π. Αντιδήμαρχοι, Νικόλας Παπαδάτος και Σπυρονικόλας Σολωμός, ο π. πρόεδρος του Δ.Σ. Κεφαλονιάς, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ο αρχιτέκτονας Παναγής Βασιλάτος, ο τοπογράφος-μηχανικός Αντώνης Κατσιγιάννης, ο π. δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς, Αντώνης Γεωργόπουλος, ο π. αναπληρωτής δημάρχου, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, οι νέοι δικηγόροι Αλεξάνδρα Αποστολάτου, Μέμη Θεοδωρακάτου, Πέρυ Ξυδιά και Σπύρο Ράνο, την «σιδηρά κυρία» της Νέας Δημοκρατίας και π. αντιδήμαρχο Αθηνά Αυγουστάτου, τον γραμματέα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Μενέλαο Τουμαζάτο και τον π. πρόεδρό του, Μιχάλη Μαρκάτο και βέβαια πολλά άλλα ακόμη στελέχη όπως την τουριστική πράκτορα Κούλα Ζαμπέλη και την παλιά επαγγελματία του Αργοστολίου, Φλωρεντία Ράνου.
Η εκλογική μάχη αναμένεται να είναι καυτή στον Δήμο Αργοστολίου, αφού αναμένεται να χτυπηθούν στα «μαρμαρένια αλώνια» ο νυν Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η ανερχόμενη δύναμη, Νίκος Ανουσάκης, ενώ και οι μικρότεροι «παίκτες-υποψήφιοι» όπως ο Αλέξανδρος Παντελειός και ίσως ο Γιάννης Λυκούδης δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Το ΚΚΕ παίζει μόνο του και σε δικό του ακροατήριο τουλάχιστον στον Α γύρο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed