Θεοδωρακάτος Χρήστος: «Η Κεφαλονιά μας χρειάζεται ένα ισχυρό τουριστικό brand name, δεν επιτρέπεται στις παραλίες τον Ιούλιο να μην λειτουργούν οι καντίνες»

Τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Αργοστολίου γινόμαστε μάρτυρες των εκατέρωθεν πυρών μεταξύ της δημοτικής αρχής και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων όσον αφορά την πορεία του τουρισμού στο νησί μας αλλά και την λειτουργία της τουριστικής επιτροπής!
Η δημοτική αρχή από την μια υπερασπίζεται τις ως τώρα πολιτικές της για τον τουρισμό της περιοχής μας, από την άλλη η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης στηλιτεύει τα ως τώρα πεπραγμένα της τουριστικής επιτροπής. Όμως, πουθενά δεν αναφέρονται στους πραγματικούς δείκτες της οικονομίας. Το υψηλό ΦΠΑ στις τιμές των βασικών αγαθών και στα καύσιμα, τα κατά πολύ αυξημένα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το μεταφορικό ισοδύναμο που δεν αποδίδεται στην ώρα του στους νησιώτες και τις επιχειρήσεις την ανεξέλεγκτη ακρίβεια την ένταξη των Ιόνιων νησιών σε καθεστώς χαμηλού ΦΠΑ και άλλα πολλά. Όλα τα παραπάνω καθιστούν ένα σημαντικό παράγοντα αποτροπής για κάποιον που επιθυμεί να πάει για διακοπές! Συνεπώς δεν είναι θέμα μόνο μιας επιτροπής η πορεία του τουριστικού προϊόντος! Παραλείψεις σαφώς υπάρχουν, αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος για να τις κρίνω. Αυτό που χρειάζεται η Κεφαλονιά μας είναι ένα ισχυρό brand name και μια διαδημοτική τουριστική επιτροπή! Και κάτι τελευταίο δεν επιτρέπεται οι παραλίες να έχει φτάσει Ιούλιος και να μην λειτουργούν οι καντίνες, δυστυχώς πληρώνουμε ως πολίτες τις παθογένειες του στενού δημόσιου τομέα.

Θεοδωρακάτος Χρήστος
Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed