Θρίλερ στον δεύτερο γύρο μεταξύ Νίκου Ανουσάκη και Θεόφιλου Μιχαλάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία δημοσκόπησης από μεγάλη αθηναϊκή εταιρία για τον Δήμο Αργοστολίου

Τα πράγματα στο μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου έχουν αρχίσει και… αγριεύουν, καθώς είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται να ελέγξουν τις εξελίξεις και δη ακόμα και ισχυροί οικονομικοι παράγοντες του τόπου.
Ένας μάλιστα από αυτούς παρήγγειλε πρόσφατα δημοσκόπηση για τον Δήμο Αργοστολίου σε μεγάλη αθηναϊκή εταιρία για να δει που θα «επενδύσει» πολιτικά και αυτή η δημοσκόπηση είναι σε εξέλιξη, αλλά οι πληροφορίες που αλιεύσαμε μας κάνουν κοινωνούς των πρώτων στοιχείων. Τα πράγματα λοιπόν μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Α. ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΚΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ
Στον πρώτο γύρο ο νυν Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλατος δείχνει να έχει ένα καθαρό προβάδισμα με ποσοστό γύρω στο 31 με 32 τοις εκατό με δεύτερη την παράταξη του Νίκου Ανουσάκη που κινείται στο 26 με 27 τοις εκατό. Πολύ πιο πίσω τρίτος έρχεται ο Αλέξανδρος Παρίσης με ένα 13 τοις εκατό, ενώ γύρω στο 10 με 11 τοις εκατό βρίσκεται η παράταξη του Αλέξανδρου Παντελειού με τον συνδυασμό του Κ.Κ.Ε .να πιάνει ένα 8 τοις εκατό. Αναποφάσιστο δηλώνει ένα 10 τοις εκατό περίπου. Ενώ τα πράγματα φαίνεται να βγαίνουν καλώς για την Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου τα στοιχεία της εν λόγω δημοσκόπησης φανερώνουν μεγάλη ανατροπή κι αλλαγή του σκηνικού στον δεύτερο γύρο όπου πλέον μετρώνται μόνο οι δύο πρώτες παράταξεις, δηλαδή αυτές του νυν Δημάρχου και του Νίκου Ανουσάκη, με την διαφορά πλέον μεταξύ τους να μηδενίζεται και να κινούνται και οι δύο γύρω στο 50 τοις εκατό με ελάχιστες αποκλίσεις. Όλα δηλαδή τα στοιχεία δείχνουν μια τελείως αμφίρροπη και οριακή αναμέτρηση στο δεύτερο γύρο χωρίς να μπορεί να διαφανεί σίγουρος νικητής.

Β. ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΟΙΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τις παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο Αργοστολίου να μην έχουν ομοιογενή εκλογική δύναμη σε όλες τις περιοχές του Δήμου, αλλά σε κάποιες να είναι ισχυρές και σε κάποιες άλλες να έχουν εκλογική πτώση. Ειδικότερα η Δημοτική Αρχή, όπως ήταν αναμενόμενο φαίνεται πολύ ισχυρή στην Λειβαθώ, κρατάει δυνάμεις στα Ομαλά και στον Ελειό-Πρόννους και κυριολεκτικά καταβυθίζεται στην Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου και κυρίως στην πόλη του Αργοστολίου. Η παράταξη Ανουσάκη αντίθετα πετάει στο Αργοστόλι, που έχει την κύρια δύναμή της και πραγματικά εντυπωσιάζουν τα ποσοστά της. Πάει… καλούτσικα στην Λειβαθώ, λιγότερο καλά στα Ομαλά, ενώ στον Ελειό-Πρόννους φαίνεται αδύναμη ακόμα. Ο Αλέξανδρος Παρίσης επίσης πάει πολύ καλά στην Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου, αλλά στον υπόλοιπο Δήμο χάνει, καθώς φαίνεται πως τα χωριά δεν του συγχωρούν την εγκατάλειψή τους επί των ημερών του. Οι λεγόμενοι “Μηχανικοί” του Παντελειού τσιμπάνε επίσης ένα καλό ποσοστό στην περιοχή της πρωτεύουσας του Δήμου, αλλά στην περιφέρειά του χάνονται, ενώ το Κ.Κ.Ε. έχει περίπου ενιαία ποσοστά σε όλο το Δήμο με εξαίρεση τα Ομαλά που καταποντίζεται.

Γ. Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων δεν χαίρουν ιδιαίτερης δημοφιλίας και όλοι ανεξαιρέτως έχουν μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικών γνωμών παρά θετικών. Μάλιστα όλως παραδόξως στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση μετρήθηκαν ως επικεφαλής παρατάξεων και οι Γιάννης Λυκούδης και Σωτήρης Κουρής παρότι δεν έχουν παρατάξεις δικές του. Περαιτέρω ο Γιάννης Λυκούδης, αλλά κι ο Αλέξανδρος Παντελειός έχουν μεγάλο ποσοστό στην κατηγορία “Δεν ξέρω /Δεν απαντώ” κάτι που δείχνει πως μάλλον έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας. Το άλλο παράδοξο της δημοσκόπησης είναι ότι ενώ ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι υψηλά σαν πρόσωπο στην δημοφιλία εντούτοις δεν ψηφίζεται στην κάλπη. Τα πρώτα στοιχεία βγάζουν τα εξής αποτελέσματα:
Θεόφιλος Μιχαλάτος: Θετικές γνώμες 32 τοις εκατό, Αρνητικές 58 τοις εκατό, ΔΞ/ΔΑ 10 τοις εκατό.
Νίκος Ανουσάκης: Θετικές γνώμες 30 τοις εκατό, Αρνητικές γνώμες 55 τοις εκατό, ΔΞ/ΔΑ: 15 τοις εκατό.
Αλέξανδρος Παρίσης: Θετικές γνώμες 35 τοις εκατό, Αρνητικές γνώμες 55 τοις εκατό, ΔΞ/ΔΑ 10 τοις εκατό.
Αλέξανδρος Παντελειός: Θετικές γνώμες 25 τοις εκατό, Αρνητικές γνώμες 56 τοις εκατό, ΔΞ/ΔΑ 19 τοις εκατό.
Γιάννης Κουρούκλης: Θετικές Γνώμες 21 τοις εκατό, Αρνητικές Γνώμες 69 τοις εκατό ΔΞ/ΔΑ 9 τοις εκατό.
Γιάννης Λυκούδης: Θετικές γνώμες 25 τοις εκατό, Αρνητικές Γνώμες 55 τοις εκατό, ΔΞ/ΔΑ 20 τοις εκατό.
Σωτήρης Κουρής: Θετικές γνώμες 29 τοις εκατό, Αρνητικές γνώμες 57 τοις εκατό, ΔΞ/ΔΑ 14 τοις εκατό.

Δ. ΣΑΡΩΜΑ ΣΑΜΟΥΡΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΟΥΣΑΚΗ
Όσο αφορά τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η δύναμη του Σπύρου Σαμούρη στην σταυροδοσία, αφού είναι πρώτος με μεγάλη διαφορά και πολύ πίσω του ακολουθούν οι Σταύρος Σπαθής και Νικόλας Βαλλιανάτος. Στην παράταξη Ανουσάκη προηγούνται οι Νίκος Παπαδάτος, Γιώργος Τζωρτζάτος και Μάκης Παπαναστασάτος, ενώ στην παράταξη Παρίση καταγράφεται ως μόνος αναγνωρίσιμος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Άγγελος Κωνσταντάκης, όπως στην παράταξη Παντελειού ο Διονύσης Τρωιάνος. Στην παράταξη του Κ.Κ.Ε. δεν αναγνωρίζεται από το ευρύ κοινό κανείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μόνο ο επικεφαλής Γιάννης Κουρούκλης είναι αναγνωρίσιμος.
Αυτά είναι τα νέα από το σκληρό μέτωπο του Δήμου Αργοστολίου ενώ, όπως μαθαίνουμε, ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας που την παρήγγειλε σε μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων της Αθήνας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τα πρώτα ευρήματα, αφού αλλά περίμενε. Ωστόσο, απαιτεί και νέα πιο προσεκτική έρευνα, ενώ είναι σε εξέλιξη κι άλλη μεγάλη δημοσκόπηση από άλλη αθηναϊκή εταιρία που ακόμα κάνεις δεν ξέρει ποιος την παρήγγειλε. Το ρεπορτάζ μας συνεχίζεται…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed