Παγκόσμιος ο Δημήτρης Αντωνάτος, έριξε την σφαίρα στα 20,98 στους αγώνες στίβου «Βιλαέτεια 2023», δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο για τους Κεφαλλονίτες αθλητές

Για ακόμη μια φορά ο εκπληκτικός σφαιροβόλος μας, Δημήτρης Αντωνάτος στα 17 του μόλις χρόνια έκανε τον κόσμο να παραμιλάει. Στους χθεσινούς αγώνες Βιλαέτεια 2023 στον Πύργο πέταξε την σφαίρα στα 20,98 κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη ηλικία.
Οι βολές του Κεφαλονίτη πρωταθλητή, εκ των οποίων οι 4 ήταν πάνω από τα 20 μ. ήταν: 19,55 – 20,25 – 20,49 – 20,30, 20,98 μ.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χθες στον Πύργο και ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Πύργου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Απόλλων» Πύργου, υπό την αιγίδα της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 260 αθλητές – τριες, εκ των οποίων οι πέντε ήταν από την Κεφαλονιά και την Γυμναστική Εταιρία Κεφαλληνίας. Οι υπόλοιποι από συλλόγους της Ηλείας, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα. Όσον αφορά τις συμμετοχές από το νησί μας, η προσπάθεια και των πέντε παιδιών ήταν εντυπωσιακή και “έλαμψαν” με την παρουσία τους, με δύο πρωτιές, μία δεύτερη, μία 3η θέση και συνολικά 4 μετάλλια με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, αυτό το 20,98 του Δημήτρη στη σφαιροβολία! Πρωτιά επίσης και χρυσό μετάλλιο όμως, είχαμε και από τον Κωνσταντίνο Μινέτο στο άλμα σε ύψος στην κατηγορία Κ-16, με άλμα 1, 70 μ. Αργυρό μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Κοσμετάτο στη σφαιροβολία Κ-18. Τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο για την Χαρά Μεταξά στην σφαίρα, στην κατηγορία Κ-16, ισοφαρίζοντας το δικό της ρεκόρ με βολή 10, 97 μ. Η Αποστολία Αντωνάτου εντυπωσιακή, θα πάρει την 4η θέση στα 100 μ. με νέο ρεκόρ Κεφαλονιάς σε όλες τις κατηγορίες με 12:34 στην κατηγορία Κ-16. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά τους προπονητές και τις οικογένειες του. Για ακόμη μια φορά το όνομα της Κεφαλονιάς έφτασε στα πέρατα του κόσμου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed