Σχεδόν με όλο το «καθεστώς» του παρουσιάστηκε στο πανηγύρι των Βλαχάτων ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, τον άγχωσε και του χάλασε την… μανέστρα ο Νίκος Ανουσάκης

Εντυπωσιακό ήταν το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στα Βλαχάτα χθες το βράδυ στην πλατεία του χωριού, αφού συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και το κέφι χτύπησε κόκκινο, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει και το πολιτικό του κομμάτι.
Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, καταγόμενος από το χωριό παρουσιάστηκε στο πανηγύρι συνοδευόμενος από όλο σχεδόν το «καθεστώς» του, συμπεριλαμβανομένων του Βουλευτή του νομού, Παναγή Καππάτου και του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού. Μαζί του ήταν οι γνωστοί-άγνωστοι… παρατρεχάμενοί του δίνοντας την εντύπωση πως είναι ο άρχοντας των πάντων. Όλο αυτό δεν κράτησε παραπάνω από δέκα λεπτά, αφού η εμφάνιση του υποψήφιου Δημάρχου, Νίκου Ανουσάκη, με το δικό του επιτελικό ανακάτεψε την τράπουλα και ανάγκασε τον Δήμαρχο να είναι σε ετοιμότητα για παραπάνω από δύο ώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως ο κ. Μιχαλάτος ήταν ζήτημα να κάθισε ένα τέταρτο, μένοντας όρθιος μέχρι την ώρα που αναχώρησε ο κ. Ανουσάκης και η παρέα του. Τα Βλαχάτα φαίνεται πλέον ότι δεν είναι το πάλαι ποτέ εκλογικό οχυρό του, αφού ο κ. Ανουσάκης έδωσε το στίγμα του και έκανε έντονη την παρουσία του χθες το βράδυ, με πολλούς από τους παραβρισκόμενους στο πανηγύρι να σπεύδουν να του μιλήσουν ή να τον χαιρετήσουν.
Στο καθαρά καλλιτεχνικό κομμάτι την παράσταση έκλεψαν τόσο τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου «Αίνος, που χόρεψαν κλασικούς τοπικούς χορούς, αλλά και το βιολί του Λαμπρογιάννη Πεφάνη που αντήχησε σε ολόκληρη την Εικοσιμία. Άξια συγχαρητηρίων ήταν όλα τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου, που στην κυριολεξία έδωσαν και την ψυχή του για να μην μείνει κανένας παραπονούμενος, παρά το πλήθος κόσμου που εμφανίστηκε στα Βλαχάτα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το μόνο άσχημο ήταν οι καιρικές συνθήκες, αφού οι 33 βαθμοί Κελσίου μαζί με την υγρασία έκαναν πολύ δύσκολη την ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά το κέφι χτύπησε κόκκινο και οι χοροί κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα πανηγύρια που έχουν γίνει στο χωριό τα τελευταία χρόνια. Χρόνια Πολλά στα Βλαχάτα, ραντεβού του χρόνου στις 17 Ιουλίου.
Σημείωση: Την παραπάνω καλή εικόνα χάλασε για λίγο η λεκτική επίθεση μέλους της κουστωδίας του κ. Μιχαλάτου σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την εκδήλωση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΚΡΙΣΗ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed