Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καταδικάζει τις λεκτικές επιθέσεις που υπέστησαν μέλη της στην Κεφαλονιά, προσβάλλουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα αυτές οι συμπεριφορές

Υπέπεσε στην αντίληψη του Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔΑΔ) η προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου μελών μας στην περιοχή της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με καταγγελίες, μέλη της ΕΕΔΑΔ υπέστησαν λεκτικές επιθέσεις, ενώ προσπαθούσαν να κάνουν την δουλειά τους. Είναι απαράδεκτο δημοσιογράφοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές που όχι μόνο παρακωλύουν τη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά προσβάλλουν και το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τους εκπροσώπους του Τύπου. Καταδικάζουμε την παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και τις όποιες προσπάθειες φίμωσης των φορέων του Τύπου. Η ΕΕΔΑΔ αγωνίζεται πανευρωπαϊκά για την ελευθερία της έκφρασης και την απρόσκοπτη λειτουργία της ερευνητικής και διεισδυτικής δημοσιογραφίας. Είμαστε στο πλευρό των μελών μας αλλά και στο πλευρό κάθε επαγγελματία δημοσιογράφου που βρίσκεται στο στόχαστρο άδικών επιθέσεων.

Από το Δ.Σ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed