Ευχετήριο μήνυμα του Προέδρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησιών Πειραιά

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αδελφότητά μας για 2η συνεχόμενη χρονιά στα νησιά μας και καθώς προσεγγίζουμε την εορτή της Παναγιάς και του Αγίου μας, ας μου επιτραπεί, πριν σας εκφράσω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου, μια σύντομη ανασκόπηση των δράσεών μας του 3ημέρου 8-10 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, με αφορμή τα 70 χρόνια από τους τραγικούς σεισμούς του 1953 και με κεντρικό τίτλο “για όλα αυτά που μείναν όρθια”, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε την ιστορική μας μνήμη και να τιμήσουμε τη σημαντική προσφορά των Ευεργετών στον τόπο μας, μέσω της συνδιοργάνωσης δύο ιδιαίτερων εκδηλώσεων με τα μεγάλα Πνευματικά Ιδρύματα του νησιού μας: στα Μεσοβούνια με την Ιακωβάτειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ληξουρίου και στα Κουρκουμελάτα με το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή. Η έντονα βιωματική, μεστή και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του συμπατριώτη μας Ακαδημαϊκού κ. Αναστάσιου Γερμένη την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων στα Μεσοβούνια, ανέδειξε το στίγμα των εκδηλώσεων, ενώ και η παρουσίαση του επετειακού μας γραμματοσήμου, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχω την τιμή να προσφέρω προσωπικά προς όλα τα μέλη της Αδελφότητας, κατέδειξε την αδιαμφισβήτητη παρουσία του μεγάλου μας σωματείου στην ιστορική πραγματικότητα του τόπου μας.
Μας δόθηκε επίσης η δυνατότητα να τιμήσουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, ως οφείλαμε από ετών, τους αθόρυβους, πλην σημαντικούς στυλοβάτες της λειτουργίας του κοινού μας σπιτιού κ.κ. Έφη Αλεξάτου και Μάχη Αντύπα. Τέλος, η μεγάλη μουσική συναυλία με το μέλος μας και καταξιωμένο καλλιτέχνη Γεράσιμο Ανδρεάτο, που συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Σάμης, τους οποίους και δημόσια ευχαριστώ, όπως και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μεσοβουνίων κ. Χ. Νικολετάτου, έδειξε ότι ο παλμός των ανθρώπων των νησιών μας παραμένει πάντα ζωντανός και ρυθμικός παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν. Επιθυμώ έτσι, να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχατε στις εκδηλώσεις μας και να συγχαρώ όσους συνέβαλαν, αθόρυβα πλην ουσιαστικά, στη διοργάνωσή τους, με ιδιαίτερη μνεία στο Γενικό Γραμματέα κ. Στ. Καρούσο και την Υπεύθυνη του τμήματος Επιστημόνων κ. Σοφία Ελένη Αθανασάτου.
Κλείνοντας, να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου ως Πρόεδρος, αλλά και ως ο έχων την ευθύνη και εποπτεία του χορευτικού τμήματος, για την επιτυχή παρουσία των Τμημάτων μας (Χορωδία, Μαντολινάτα, Χορευτικό) υπό τις δασκάλες τους κ.κ. Χρ. Ρόκκου, Μ. Φιοράτου και Ελ. Μικελάτου, καθώς και την ικανοποίησή μου για την υλοποίηση εν τέλει της προσωπικής δέσμευσής μου προς όλους, για μια Αδελφότητα ενεργή, με ενιαίο λόγο, ανοιχτή και προπάντων διαφανή, με δυναμική αλλά και διακριτή παρουσία στα νησιά μας, ιδιαίτερα ξανά πάλι τα δύο τελευταία χρόνια, και να σας ευχηθώ όπως, η ευλογία της Παναγίας μας και οι δεήσεις του Αγίου μας να προστατεύουν εσάς, τις οικογένειές σας, όλους τους συμπατριώτες μας ανά τον κόσμο, τα νησιά μας και ολόκληρη την πατρίδα μας και να πορευόμαστε όλοι με υγεία, σύνεση και με καθαρή τη σκέψη και αγνή την ψυχή μας. Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, να είστε όλοι καλά και κάθε χρόνο να ανταμώνουμε με υγεία και για καλό στα όμορφα νησιά μας!

Παύλος Σ. Σκλαβούνος
MD, MPH Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός
Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed