Αλέξανδρος Παρίσης: «Κύμα πιέσεων και απειλών του Θεόφιλου Μιχαλάτου προς τους δημότες Αργοστολίου, η Κεφαλονιά δεν είναι Σικελία για τα τσιράκια του Δημάρχου»

Ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό. Δεν του βγαίνουν ούτε οι δημοσκοπήσεις, ούτε σοβαρό έργο έχει να παρουσιάσει, πέρα από μπαλώματα, ούτε καλή εικόνα έχει στους δημότες, ούτε υποψήφιους, πέραν όσων δουλεύουν γι’ αυτόν.
Έτσι αποφάσισε να εξαπολύσει ένα κύμα πιέσεων και απειλών σε δημότες προκειμένου να συμπληρώσει τους συνδυασμούς του. Αλλά πρέπει να γνωρίζει ορισμένα πράγματα. Πρώτον ότι η Κεφαλονιά δεν είναι Σικελία – κι ας βρίσκεται κοντά- για να δρουν τα “τσιράκια” του και να αλωνίζουν οι κάθε είδους μαφίες και συμφέροντα. Δεύτερο ότι για μια θέση στο δήμο, που προτείνει, την ίδια σε δέκα-δεκαπέντε άτομα, δεν θα βρει ψηφοφόρους, γιατί δεν τρώνε σανό οι Κεφαλλονίτες. Αρκετό τους έδωσε τέσσερα χρόνια τώρα. Τρίτο για μερικά μέτρα τσιμέντο, που το θυμήθηκε λίγο πριν τις εκλογές, δεν θα θυσιάσει κανείς την αξιοπρέπειά του. Αξίζει πολύ περισσότερο. Αξίζει το σεβασμό που δεν έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στους δημότες του. Τέταρτο επειδή γνωρίζει πολύ καλά, πως χάνει τις εκλογές συνεργάζεται ακόμα και με εκείνους που τον κατηγορούσαν δημόσια για διαφθορά.
Κάποιοι εξαιτίας ανάγκης και εκλογικής φτώχειας έγιναν παράκλητοι και μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του, κάποιοι άλλοι εξυπηρετούν πολύ καλά τα μεγάλα πια, οικονομικά τους συμφέροντα αφού τα βρήκαν με τον επί χρόνια μεγαλύτερο εχθρό τους. Γλύφουν εκεί που έφτυναν. Η Κεφαλονιά όμως δεν είναι πεδίο πλουτισμού για συγκεκριμένα συμφέροντα, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και δεν θα επιτρέψουμε να λυμαίνονται τον πλούτο του νησιού μας, οι λίγοι, οι μιζαδόροι. Η Κεφαλονιά ανήκει σε όλους τους κατοίκους της, ο δήμος ανήκει σε όλους τους δημότες του και όλοι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Οι πελατειακές σχέσεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της διαχείρισης Μιχαλάτου και το γνωρίζουν οι καλά οι δημότες μας. Εμείς, η “Ισχυρή Κεφαλονιά:, που κάθε μέρα γίνεται ισχυρότερη γιατί είναι πια η μόνη δύναμη που μάχεται απέναντι το διεφθαρμένο καθεστώς Μιχαλάτου, μαζί με τον πολύπειρο Αλέξανδρο Παρίση και το ισχυρό ψηφοδέλτιο της που είναι ήδη έτοιμο, θα βάλει στην άκρη όσους λυμαίνονται το δήμο. Ο Δήμος ανήκει στους πολλούς και όχι στους ημέτερους.
Και μια υποσημείωση: Όσοι στηρίζουν εν γνώσει τους εκβιασμούς, απειλές και αποδέχονται τη διαφθορά στο δήμο πως τους αποκαλούν; Συνένοχους; Ας προσέξουν. Εμείς επιζητούμε έναν πολιτισμένο διάλογο ενόψει των εκλογών με επιχειρήματα και προτάσεις, για το καλό του δήμου μας, αλλά δεν θα ανεχθούμε το τοξικό κλίμα που δημιουργούν στο δημαρχείο, με όργιο εκβιασμών και πιέσεων σε βάρος των ψηφοφόρων. Θα είμαστε δίπλα τους για ένα ανοικτό δήμο, ένα δήμο για όλους και όχι για την παρέα του κ. Μιχαλάτου, με έργα πνοής που θα αναδείξουν το δήμο μας και το νησί μας και θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές. Εμείς μπορούμε και κοιτάμε στα μάτια τους ψηφοφόρους. Οι άλλοι;

Αλέξανδρος Παρίσης
Ισχυρή Κεφαλονιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed