Αρνητική έκπληξη στο… παρά πέντε στον Δήμο Σάμης, ο Παντελής Αμούργης αποσύρει την υποψηφιότητά του από την διεκδίκηση του Δήμου κάνοντας λόγο για εκβιασμούς και λάσπη

Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, έχοντας ως πρώτιστη μέριμνά μου την έγνοια μου για τον τόπο και την ειλικρίνεια στις σχέσεις που μας συνδέουν, λαμβάνω πάντοτε αποφάσεις ευθύνης.
Το ίδιο, άλλωστε, έπραττα και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε ως δημοτικός σύμβουλος και επί κεφαλής παράταξης είτε ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Η λέξη «συμφέρον» συνδυαζόταν πάντα με το συμφέρον του δήμου μας, των συμπολιτών και συνανθρώπων μας. Ανέκαθεν πίστευα στις συνεργασίες, στις συμπράξεις και στο ότι μαζί πάντα οι Έλληνες τα καταφέρνουμε. Για αυτόν τον λόγο και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο προχωρούσα σε αμερόληπτη αξιολόγηση του δημοτικού έργου. Ό,τι με έβρισκε αντίθετο, το φώναζα. Ό,τι με έβρισκε σύμφωνο, το επικροτούσα. Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή για χάρη μικροπολιτικών συμφερόντων να υπερασπιστώ το σωστό, απ’ όπου κι αν αυτό προερχόταν, είτε από τις τάξεις της δημαρχιακής παράταξης, είτε από την μείζονα αντιπολίτευση είτε όμως και από μικρές παρατάξεις. Πάντα το καλό της πατρίδας μας, του νησιού μας, του νεοσύστατου δήμου μας με έφερνε προ των ευθυνών μου. Ουδεμία ανάγκη είχα να αποδείξω στα 66 μου χρόνια την οποιαδήποτε ικανότητά μου, αλλά μονάχα την ανιδιοτέλεια και την αμέριστη αγάπη που έχω για τη Σάμη, την Έρισσο και την Πύλαρο.
Περάσαμε δύσκολες στιγμές μαζί: ΙΑΝΟ, πανδημία, πλημμύρες, οικονομική κρίση, όμως είμαι περήφανος που ούτε μία πράξη μου, ούτε μία ψήφος μου δεν πήγε χαμένη. Η συνείδησή μου είναι πεντακάθαρη και έρχομαι τώρα και σας απευθύνομαι με γενναιότητα και χαμόγελο. Σκοπός της παράταξής μου ήταν και είναι η ευρεία σύμπραξη ιδεολογιών με στόχο μία κοινή γραμμή: την αλλαγή στην ποιότητα ζωής του δήμου μας με όποια εκσυγχρονιστική κίνηση αυτή θα επιτυγχάνονταν. Με τίμησαν δεκάδες συνοδοιπόροι με τη στήριξή τους στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Δυστυχώς, όμως, ζούμε σε μία χώρα, όπου έχει μάθει να προχωρά με εκβιασμούς, με λάσπη και βρωμιά. Ζούμε σε μια χώρα, όπου οι ικανοί οπισθοχωρούν για πρόσκαιρα αρπακτικά, όπου οι άνθρωποι που δεν έχουν κέρδος στην προσφορά τους οπισθοχωρούν για τους κερδοσκόπους.
Υπό τις συνθήκες αυτές δεν θα ήθελα να διοικήσω έναν δήμο, δέσμιο σε νοοτροπίες Μακρυκωσταίων και Κοντογιώργηδων, σε έναν δήμο που κάνει βήματα προς τα πίσω, με νοοτροπίες προσκολλημένες στην καρέκλα, χωρίς να υπάρχει προοπτική και χωρίς πρόθεση ευρέων συνεργασιών. Τα παιχνίδια της εξουσίας θα παραμείνουν για μένα άγνωστη λέξη. Είμαι πολύ χαρούμενος που, απερχόμενος, ένα όνειρό μου, που κυνήγησα όσο κανείς άλλος αθέατα, γίνεται πλέον πραγματικότητα: ο παιδικός σταθμός, αφιερωμένος στο όνομα των γονιών μου, θα αποτελεί κόσμημα για τον τόπο μας και θα αναθρέψει νέες γενιές. Ελπίζω και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε ανάλογες κινήσεις τέτοιας προσφοράς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς μου όσες και όσους με στήριξαν και με στηρίζουν. Μπορεί να μη συνεχίσω τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής στις επερχόμενες εκλογές, αλλά, όπως γνωρίζετε, θα βρίσκομαι πάντοτε εδώ. Θα δίνω συνεχώς το «παρών», όποτε μού ζητηθεί και όπου χρειαστεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χωρίς καμία επιφύλαξη, χωρίς καμία αμφιβολία.

Παντελής Αμούργης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed