Βαγγέλης Θεοφιλάτος: «Ένα ακόμη… έργο του Δημάρχου Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη, οι καθαρίστριες των σχολείων βρίσκονται σε συνθήκες σκλαβιάς και αναξιοπρέπειας»

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και τα σχολεία ξεκινούν σιγά σιγά. Να ευχηθώ μια καλή σχολική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους, γονείς και παιδιά. Πληροφορούμαι ότι στο Δήμο μας, τον Δήμο Ληξουρίου οι εργαζόμενες με συμβάσεις καθαριότητας, υπέγραψαν (αναγκαστικά) συμβάσεις 3ωρης εργασίας, σαν παιδιά κατώτερου Θεού.
Θα καθαρίζουν δηλαδή ένα σχολείο, όπως το Β Δημοτικό, που είναι από τα μεγαλύτερα κτίρια σε 3 ώρες. Τουλάχιστον μέχρι λέει να ξεκαθαρίσει το υπουργείο και τα λοιπά και τα λοιπά. Μαθαίνω όμως, ότι σε άλλους δήμους βρίσκουν τρόπους οι δημάρχοι (που θέλουν) και καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων σε καθαριότητα, με πλήρες ωράριο, (6 ωρών και 40 λεπτών) με δικούς τους τρόπους. Θεωρώ απαράδεκτο να έχουν τα σχολεία τέτοιες συνθήκες εργασίας, που ούτε για τη βασική καθαριότητα δεν επαρκούν και τις καθαρίστριες, σε συνθήκες σκλαβιάς και αναξιοπρέπειας.

Βαγγέλης Θεοφιλάτος
Υποψήφιος στον Δήμο Ληξουρίου με τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μεσσάρη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed