Ναπολέων Φόρτος: «Ο Δημήτρης Μεσσάρης είναι πράος, έχει όραμα, τεχνογνωσία και όρεξη για να υλοποιήσει τα εφικτά που πολλές φορές θεωρούμε λανθασμένα ως ακατόρθωτα»

Πάνε πλέον 17 χρόνια από τότε που αποφάσισα να εγκαταλείψω την Αθήνα στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα και να εγκατασταθώ στον τόπο καταγωγής μου το Ληξούρι. Ήρθα σε ένα Ληξούρι ανερχόμενο, ζωντανό, που διαρκώς ομόρφαινε και εξελίσσονταν.
Έκανα φίλους, οικογένεια και δεσμούς στον τόπο αυτό και ουδέποτε μέχρι σήμερα μετάνιωσα για την επιλογή μου να ζήσω εδώ. Ωστόσο, όλα αυτά δεν αναιρούν μια λυπηρή πραγματικότητα: Πως τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια το Ληξούρι και η Παλική γενικότερα ακολουθούν μια καθοδική πορεία, ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του 2014. Στα χρόνια αυτά η πόλη υποβαθμίστηκε, χάθηκαν σημαντικοί χώροι πολιτισμού (όπως το Θέατρο και η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη), η αισθητική της πόλης χειροτέρευσε, ενώ ταυτόχρονα δεν έγινε σχεδόν κανένα βήμα για να εξελιχθεί η περιοχή σε κάτι πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό για τους νέους και τους γηραιότερους. Πλέον πολλοί από εμάς αισθανόμαστε απογοήτευση και δυσφορία για θέματα που συνέχεια ανακυκλώνουμε σε διάφορες συζητήσεις (το επίπεδο της υγείας, το κλείσιμο του ΤΕΙ, την κακή κατάσταση των δρόμων, το νερό που δεν πίνεται, αλλά χρυσοπληρώνουμε και δεκάδες άλλα) όμως μέχρι τώρα απλά σχολιάζουμε.
Για τον λόγο αυτό αποφάσισα δύο πράγματα: Πρώτον, να δοκιμάσω να συμβάλω σε λύσεις για ζητήματα που κατέχω με την ιδιότητά μου ως κοινωνιολόγος και επιστημονικό στέλεχος που εργάζεται στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Και δεύτερον να συμπορευτώ σε αυτή την προσπάθεια με έναν άνθρωπο που δεν επενδύει απλά στο αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την παρούσα κατάσταση, αλλά είναι πράος, έχει όραμα, τεχνογνωσία και όρεξη για να υλοποιήσει τα εφικτά που πολλές φορές θεωρούμε λανθασμένα ως ακατόρθωτα. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο Δημήτρης Μεσσάρης, υποψήφιος δήμαρχος Ληξουρίου με τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα». Σημαντικό λόγο για την απόφασή μου να κατέλθω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αποτέλεσε και το «πλήρωμα» του καραβιού που ονομάζεται «Πάλλης Ξεκίνημα». Στην πλειοψηφία τους νέοι και άφθαρτοι στον πολιτικό στίβο συμπολίτες μας, που επιθυμούν χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς να συμβάλλουν στην καλυτέρευση του τόπου, παρέα με κάποιους έμπειρους και (βασικό για εμένα) ιδιοφυείς ανθρώπους που έχουν γνώση των πραγμάτων και ξέρουν τις ανάγκες που υπάρχουν.
Σας καλώ λοιπόν και εγώ προσωπικά να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να γίνει το Ληξούρι και η Παλική ένας σύγχρονος Δήμος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα θέλω όσων από εμάς αποφάσισαν να στήσουν τη ζωή τους εδώ χωρίς να αισθάνονται «παρακατιανοί» και παραγκωνισμένοι, αλλά πολίτες μιας περιοχής ζωντανής και εξελίξιμης.

Φόρτος Ναπολέων
Κοινωνιολόγος
υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου με τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μεσσάρη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed