Οι τελευταίες αγωνιώδεις προσπάθειες της κας Κράτσα και τα ψεματάκια του προέδρου

Την 6/9/2023 λάβαμε ως μέλη του περιφερειακού συμβουλίου(ΠΣ) πρόσκληση για ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του οργάνου την επομένη ημέρα 7/9/2023.
Τα 20 θέματα της ημερήσιας διάταξης όμως δεν περιλάμβαναν τίποτε το έκτακτο, αντιθέτως επρόκειτο για εγκρίσεις σύναψης προγραμματικών συμβάσεων, ύψους προϋπολογισμών 465.000 ευρώ καθώς και χρηματοδοτήσεις αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ύψους προϋπολογισμών 15.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι υπήρξε μια προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να χρησιμοποιήσει με «άκομψο» τρόπο το δημόσιο χρήμα, πιστεύοντας ότι θα δελεάσει τους ωφελούμενους από τις χρηματοδοτήσεις εν όψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Το εσπευσμένο της συνεδρίασης ήταν γιατί αυτού του είδους οι χρηματοδοτήσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από τον νόμο μέσα στην προεκλογική περίοδο, για ευνόητους λόγους! Χαρακτηριστικό του….. επείγοντος είναι ότι όλες οι προς χρηματοδότηση εκδηλώσεις γίνονται τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη!
Εν τω μεταξύ και λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης που ήταν προγραμματισμένη για τις 15.00 της 7/9 λάβαμε ειδοποίηση και για 4 θέματα ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, που ως γνωστόν δεν επιτρέπονται, βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΣ. Μάλιστα ακριβώς στις 14.14 λάβαμε ειδοποίηση για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με «εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας». Τελικά η συνεδρίαση του ΠΣ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας (13 παρόντα μέλη από τα 41μέλη του ΠΣ), γιατί προφανώς έγινε αντιληπτή η πελατειακού τύπου σκοπιμότητα αυτής της δήθεν έκτακτης συνεδρίασης. Επειδή από την πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΠΣ για το ματαιωθέν συμβούλιο φάνηκε η προσπάθεια να παραπλανήσει τους πολίτες επικρίνοντας τους απόντες αναφέροντας το θέμα των αντιπλημμυρικών απαντάμε ξεκάθαρα ως ΑΝΑΣΑ:
Αν πραγματικά είχατε ως περιφερειακή αρχή την έννοια για τα αντιπλημμυρικά, θα είχατε φροντίσει να είναι κανονικά στην Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης. Σας καλούμε να καλέσετε αύριο Περιφερειακό Συμβούλιο με το θέμα των αντιπλημμυρικών της Κέρκυρας. Δεν έχετε κανένα περιορισμό για θέματα αυτού του είδους των εκτάκτων αναγκών. Όσο για τις υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις μπορείτε να τις κάνετε μετά τις εκλογές, κι αν δεν μπορέσετε δεν πειράζει, θα τις κάνει η ΑΝΑΣΑ ως η νέα Περιφερειακή Αρχή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed