Η… σφιχτή Μπόρνμουθ και η εντυπωσιακή Φενερμπαχτσέ

Η ήττα από την ΑΕΚ εντός έδρας, στο 1ο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της, αποτέλεσε ένα καλό μάθημα για την Μπράιτον. Για το ποια ακριβώς είναι και το πόσα… ψωμιά πρέπει να φάει ακόμα, ώστε να αναδειχθεί σε σημαντικό μέγεθος στο αγγλικό ποδόσφαιρο.
Ουδείς αναιρεί την εξαιρετική δουλειά του Ντε Τσέρμπι και του προκατόχου του Πότερ, οι οποίοι έβγαλαν τους «γλάρους» από τη μετριότητα. Από το καλό project που «τρέχει», όμως, έως το να γίνει μεγάλη η ομάδα, η απόσταση που καλείται να διανύσει είναι χαώδης. Μετά το 3-2 από την «Ένωση» μέσα στο «σπίτι» της, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, καλείται να βγάλει αντίδραση, πάλι εντός, κόντρα στην Μπόρνμουθ για την αγγλική Premier League. Εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, βάσει αποτελεσμάτων, το μεγάλο πρόβλημα της Μπράιτον. Της… αρέσει να είναι αουτσάιντερ και να προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα, αφήνοντας τον αντίπαλο να πιέσει. Νίκη 3-1 με τη Νιούκαστλ εντός, νίκη 3-1 με τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ ενδεικτικά. Ήττα 3-1 από τη Γουέστ Χαμ στο Μπράιτον, ομοίως ήττα 3-2 από την ΑΕΚ. Αυτά είναι τα 4 πρόσφατα ματς της Άλμπιον. Πετυχαίνει τη «σφιχτή» Μπόρνμουθ σε σερί 3 αήττητων αγώνων, για Πρωτάθλημα και EFL Cup. Ειδικά στο 0-0 με την Τσέλσι εντός, οι «cherries» κοίταξαν στα μάτια έναν μεγαλύτερο αντίπαλο. Με τον 1β. να αποτελεί επιτυχία, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι «μπλε». Αναμένεται να γίνουν αλλαγές στην 11άδα του φαβορί, δίχως να υπολογίζεται ο ποιοτικός Γκρος που δίνει λύσεις σε όλες τις γραμμές. Στα σερί ματς είναι μαθημένη, ως αγγλική ομάδα, η Μπράιτον. Στη διαχείριση ευρωπαϊκών αποτελεσμάτων κρίνεται πρωτάρα. Δεν θα έχει εύκολο απόγευμα. Οι τιμές στο 1.37 για το Over 2,5 και στο 1.50 για το G/G δεν έχουν καμία αξία. Θα πονταριστεί το αουτσάιντερ, σε ημίχρονο και τελικό.
Η «αψεγάδιαστη» έως τώρα, Φενέρμπαχτσε παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται από το 11 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κόνφερενς Λιγκ. Από τις πιο «καυτές» ομάδες της Ευρώπης, τα 32 γκολ έως τώρα αποδεικνύουν πως επιθετικά είναι «φωτιά». Προέρχεται από το 3-1 επί της Νόρντζελαντ, σε ματς όπου ξεκουράστηκαν κάποια βασικά στελέχη (Τζέκο, Τάντιτς, Καχβετσί, Σιμάνσκι, Μπεκάο). Τώρα θα «κατέβει» με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τους δύο Βαλκάνιους (Τζέκο και Τάντιτς) να κάνουν εξαιρετική δουλειά μπροστά. Παίζει κόντρα σε έναν αντίπαλο, Αλάνιασπορ, όπου τα τελευταία χρόνια κάνει περίπατο. Αυτό διότι μετράει 4 διαδοχικές νίκες, όλες με Over 3,5 (3-1, 4-2, 5-0 και 5-2 τα σκορ). Από τη στιγμή που η ομάδα της Αλάνια δεν είναι κανένα φόβητρο, είναι σε θέση να διευρύνει το σερί της. Παράλληλα, η γηπεδούχος έχει την τάση να παίζει άναρχα και να δίνει δικαιώματα στην άμυνα (δέχθηκε 4 γκολ στα 2 τελευταία). Ανεκμετάλλευτα από τα «αστέρια» της Φενέρ δύσκολα θα μείνουν. Κάνουμε παιχνίδι με τρεις επιλογές πάνω στην πιο στρωμένη ομάδα της Τουρκίας, με γκολ, αλλά και κόρνερ, αφού εμφανίζει 6,45 μέσο όρο μέχρι στιγμής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed