Προετοιμαστείτε κατάλληλα για την απογευματινή βόλτα στην παιδική χαρά

Η απογευματινή βόλτα στην παιδική χαρά αποτελεί αγαπημένη συνήθεια για εσάς που έχετε μικρά παιδιά, καθώς σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ατελείωτο παιχνίδι, τα μικρά σας μπορούν να εκτονωθούν, να κοινωνικοποιηθούν με άλλα παιδάκια της ίδιας ηλικίας και να διασκεδάσουν. Βρείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να έχετε μαζί σας για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μια βόλτα στην παιδική χαρά και περάστε ένα υπέροχο απόγευμα με τα μικρά σας αγγελούδια. 

  • Ισοθερμική τσάντα φαγητού

Αν σκοπεύετε να περάσετε αρκετές ώρες στην παιδική χαρά, είναι σίγουρο πως τα μικρά σας θα πεινάσουν. Προμηθευτείτε υγιεινά σνακ όπως αλμυρά ή γλυκά σάντουιτς, μπισκότα βρώμης, φρούτα, μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς και σπιτικά κέικ, τα οποία μπορείτε να μεταφέρετε σε ισοθερμικές τσάντες φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο τα σνακ σας θα διατηρηθούν αναλλοίωτα ανεξαρτήτως της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και θα είναι ευχάριστα στο να καταναλωθούν από τα παιδιά σας. Φυσικά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νερό και χυμούς φρούτων που θα ενυδατώσουν τα μικρά σας και θα τους δώσουν την απαραίτητη ενέργεια. 

  • Αντικουνουπικά σπρέι ή αυτοκόλλητα

Η παιδική χαρά είναι ένας χώρος όπου συνήθως περιβάλλεται από αρκετή βλάστηση. Τα κουνούπια λοιπόν είναι ένα σύνηθες πρόβλημα, καθώς στην καλύτερη περίπτωση προκαλούν κνησμό στα παιδιά σας, ενώ μπορεί να είναι μολυσμένα και να προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα. Οργανωθείτε κατάλληλα και βάλτε στο παιδί σας κάποιο αντικουνουπικό αυτοκόλλητο ή ψεκάστε το με αντικουνουπικό σπρέι πριν την βόλτα. Μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας το αντικουνουπικό, ώστε να το ανανεώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  • Αντιηλιακό 

Ο ήλιος  αποτελεί απειλή για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα ανεξαρτήτως εποχής ή καιρού. Ακόμη και αν σκοπεύετε να πάτε στην παιδική χαρά μια συννεφιασμένη μέρα καλό θα ήταν να βάλετε αντιηλιακό στο πρόσωπο του μικρού σας, αλλά και στα σημεία του σώματός του που είναι εκτεθειμένα. Μπορεί να σας φαίνεται ότι η ηλιακή ακτινοβολία δεν φτάνει σε αυτό, αλλά αν δεν προνοήσετε θα διαπιστώσετε ότι κάνετε λάθος. 

  • Φαρμακείο για τραυματισμούς 

Παιχνίδι σημαίνει χαρά, αλλά και αυξημένος κίνδυνος για ατυχήματα. Φυσικά αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν πρέπει να αφήνετε το παιδί σας να παίζει στην παιδική χαρά, αλλά θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσετε μικροτραυματισμούς. Προμηθευτείτε ένα βαλιτσάκι φαρμακείου και εξοπλίστε το πλήρως με αποστειρωμένες γάζες, γάντια μιας χρήσης, hansaplast, κρέμα επούλωσης πληγών, οξυζενέ για να καθαρίσετε τις πληγές, αιμοστατικό, αλλά και κρέμα ή επιθέματα για άμεση ανάπλαση ουλών. Με αυτά τα είδη θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιονδήποτε μικροτραυματισμό και να συνεχίσετε το παιχνίδι σας αμέριμνοι!

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed