Πατάει το… γκάζι στην Περιφέρεια η «Ιόνια Εποχή» του Γιάννη Τρεπεκλή

Επίσκεψη στο Αστυνομικό και Πυροσβεστικό Μέγαρο Κέρκυρας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 26/9, ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Ιόνια Εποχή».
Ο Γιάννης Τρεπεκλής και οι συνεργάτες του, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους επικεφαλής και στελέχη των δύο υπηρεσιών, σε μια αμφίδρομη κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη στελέχωση σε προσωπικό και ενίσχυση της λειτουργίας των δύο υπηρεσιών με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Επίσης, ο Γιάννης Τρεπεκλής επισήμανε ότι θα στηρίξει την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι και με δικές του ενέργειες επί της δημαρχιακής θητείας του, παραδόθηκε το εν λόγω κτίριο στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στην Αστυνομία
Στη συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Βασιλείου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας κ. Σπυρίδωνα Σκολαρίκη ο Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού των μέσων που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά μας με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών μας. Η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και η ενίσχυση του προσωπικού μπορεί να προσδώσει πολλαπλασιαστική ισχύ και ταυτόχρονα να μειώσει την πίεση που ασκείται στους αστυνομικούς υπαλλήλους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και το αίσθημα ασφάλειας, αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών μας και ως τέτοια βοηθούν στην ύπαρξη ομαλής καθημερινότητας για τους πολίτες και ενισχύουν την τουριστική εικόνα των νησιών μας.
Στην Πυροσβεστική
Κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ.Νίκο Κολοβό, τον Διοικητή Νομού Πύραρχο Νεκτάριο Θεοδωράκο και στελέχη της υπηρεσίας, ο Γιάννης Τρεπεκλής εξήρε το έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, όπως όλοι διαπίστωσαν με την εκτενή μάχη που δόθηκε στη μεγάλη φωτιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας. Εκεί, οι γυναίκες και οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για να σώσουν ζωές και περιουσίες, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να καταλήξουν στο νοσοκομείο από τραυματισμούς και εξάντληση. Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί νέα δεδομένα, ειδικά στη Μεσόγειο και κατ΄επέκταση στην πατρίδα μας. Θα πρέπει πλέον να είμαστε προετοιμασμένοι για εικόνες έντονων καιρικών φαινομένων, όπως ήδη έχουμε βιώσει στα νησιά μας και σαν αυτά που ζήσαμε πρόσφατα στη Θεσσαλία και στις μεγάλες πυρκαγιές στον Έβρο. Η νησιωτικότητα της Περιφέρειάς μας, ο εκτεταμένος φυσικός πλούτος, η σεισμικότητα δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις που θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Η θωράκιση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με επίγειο και εναέριο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού της, αποτελούν την καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει η πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed