Ανδρέας Καλαφάτης: Μια ζωή γεμάτη προσφορά στην κοινωνία, το βαρύ πυροβολικό της παράταξης Παρίση συστήνεται για ακόμη μια φορά στην κοινωνία του Δήμου Αργοστολίου

Τα λόγια είνα περιττά όταν γίνεται λόγος για τον Ανδρέα Καλαφάτη, μια από τις πιο μεγάλες μορφές των ημερών μας στην Κεφαλονιά, που έχει αφήσει το αποτύπωμά του παντού, ενεργώντας για το κοινό συμφέρον. Ένα μικρό βιογραφικό του είναι η απόδειξη των παραπάνω:
– πρώην Εκλεγμένος Κοινοτάρχης Διλινάτων
– Εκλεγμένος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ε.Α.Σ.Κ.Ι.)
– Εκλεγμένο Μέλος Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)
– Εκλεγμένο Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελληνίου Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) και εκπρόσωπος των Ιονίων Νήσων.
– Εκλεγμένος στο Επταμελές Συμβούλιο ίδρυσης του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας με έδρα τα Ομαλά
– Ιδρυτικό Μέλος Αμπελοκαλλιεργητικού Συλλόγου Διλινάτων
– Ιδρυτικό Μέλος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δαυγάτων, Διλινάτων, Φαρακλάτων
– Ιδρυτικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς
– Ιδρυτικό Μέλος και εκλεγμένος πρώτος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Διλινάτων.

Η πορεία μου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση
– Επίλυση του προβλήματος της αναγκαιότητας δημιουργίας μιας κεντρικής πλατείας στην Κοινότητα και ενός στεγασμένου χώρου συλλογικών και πολυεπίπεδων κοινωνικών δραστηριοτήτων, με παράλληλη αισθητική αναβάθμιση του χώρου.
– Διαπλάτυνση και διάνοιξη Κοινοτικών δρόμων.
– Διάνοιξη αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων Κοινότητας.
– Χωροθέτηση και δημιουργία Κοινοτικών κτηνοτροφικών ομβροδεξαμενών.
– Ενεργή συμμετοχή στην οριοθέτηση τόσο της Ζώνης παραγωγής οίνου ποιότητας Ρομπόλας όσο και των εγκαταστάσεων λειτουργίας του Συνεταιριστικού Οινοποιείου στα Ομαλά.
– Πρωτοστάτης στους αγώνες μετεγκατάστασης του χώρου αποκομιδής σκουπιδιών από τη θέση Λαγγάδα Φαρακλάτων στη νέα θέση Παλοστή Ζόλων.
Με πρωτοβουλία μου εγκαθίσταται και λειτουργεί το πρώτο καινοτόμο επιχειρησιακό αιολικό πάρκο ενισχύοντας την Κοινότητα με ετήσια έσοδα, ένα μέρος των οποίων εισπράττουν οι κάτοικοι, ενώ το υπόλοιπο παραμένει για την υλοποίηση έργων εντός των ορίων της Κοινότητας.

Φίλες και Φίλοι, έχω την βούληση να αγωνιστώ στην Δημοτική Ενότητα Ομαλών, διεκδικώντας ευρωπαϊκά επιχορηγούμενα προγράμματα, γιατί είναι ένας τόπος με πληθώρα φυσικών θησαυρών όπως, το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας, τους πολιτιστικούς – αθλητικούς Συλλόγους, τα προσεισμικά μνημεία, την γεωργία και την κτηνοτροφία, το γίγαντα του πλούτου που λέγεται Μεγάλο Βουνό, κλπ.
– Να διορθωθούν τα από το 1999 λανθασμένα γεωγραφικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Ομαλών στους καταλόγους του Εθνικού Κτηματολογίου, ώστε οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν, χωρίς δικαστήρια, τις περιουσίες τους οι οποίες σήμερα απεικονίζονται κτηματολογικά, εν αγνοία τους, ως «άγνωστες εκτάσεις εντός ορίων όμορων Κοινοτήτων».
– Να γίνει ανάπλαση των πανάρχαιων καταβολών, των πετροκαλύβων, των στερνών χιονιού και νερού, των σπηλιών, κλπ, καθώς και αξιοποίηση των σπάνιων και απειλούμενων φυτών και ζώων του Βουνού προφυλάσσοντας το από μελλοντικές φυσικές καταστροφές.
– Να αξιοποιηθούν, με την κατασκευή λιμνοδεξαμενής, τα όμβρια ύδατα που λιμνάζουν το χειμώνα στο Κάμπο για άρδευση τόσο των γεωργικών καλλιεργειών όσο και για κτηνοτροφική χρήση αυξάνοντας την παραγωγή των τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση το εισόδημα των κατοίκων των Ομαλών.
– Να αντικατασταθεί το κατεστραμμένο δίκτυο σωλήνων ύδρευσης των Ομαλών.
– Να δοθούν οι δασικοί χώροι προς χρήση βόσκησης και υλοτόμησης από τους γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των Ομαλών, υπό προϋποθέσεις, γιατί η γεωργία και το δάσος, συμπεριλαμβανομένου του Δρυμού, αποτελούν το ίδιο οικοσύστημα και απαιτούν ορθολογική και ισόρροπη διαχείριση.
– Να αξιοποιηθούν οι εγκαταλελειμμένες αεροπορικές εγκαταστάσεις και αυτές του «κτιρίου Μεταξά», συμμετέχοντας στη διοίκησή τους και Φορείς από τα Ομαλά, με σκοπό να παρέχουν δυνατότητα πλήρους απασχόλησης ολοχρονικά στους κατοίκους των Ομαλών και ιδιαίτερα στους νέους, ώστε να παραμένουν στο τόπο τους.
– Να αναπτυχθούν οι εναλλακτικές μορφές βιώσιμου τουρισμού όπως, αγροτουρισμός, ορεινός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, κοινωνικός τουρισμός κλπ, ώστε τα Ομαλά να γίνουν πόλος έλξης παίρνοντας τη θέση που τους αξίζει απορροφώντας τα τοπικά προϊόντα στην τουριστική αγορά.
– Να εξασφαλισθεί η διαμόρφωση και η ασφαλτόστρωση του εγγλέζικου δρόμου (βόρτες) από Βαλσαμάτα προς Άγιο Ελευθέριο, του δρόμου από Στενώματα – Δρυμώνα προς Φόνισσα, καθώς και του δρόμου από Τράφο Φραγκάτων έως Άγιο Παρθένιο ενισχύοντας την τοπική κοινωνία.

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ανδρέας Π. Καλαφάτης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Ομαλών με τον συνδυασμό ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παρίση

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed