Αρχίζει να φαίνεται το δίπολο Ανουσάκη-Μιχαλάτου, ο πρώτος στηρίζεται στο πολιτικό ρεύμα που έχει δημιουργήσει κι ο απερχόμενος Δήμαρχος στο οικονομικό του δίκτυο

Τελικά αυτοί οι αυλοκόλακες που λέγανε πριν ένα χρόνο στον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο πως θα κάνει “εκλογικό περίπατο” κι ότι “παίζει μόνος του μπάλα” του έκαναν μεγάλη ζημιά γιατί τους πίστεψε και παρέμεινε μέχρι πριν δύο μήνες (που άρχισαν “να τον ζώνουν τα φίδια”) κλεισμένος στο καβούκι του.
Απόμακρος κι αλαζονικός, χωρίς να θέλει να δεχθεί μια πραγματικότητα που ολοένα γινόταν και πιο εμφανής, που ολοένα και πλησίαζε. Κατ΄αρχήν η παρουσία και η συμμετοχή πέντε συνδυασμών στο Δήμο Αργοστολίου καθιστά απαγορευτική μαθηματικά και στατιστικά κάθε σκέψη για εκλογή από τον πρώτο γύρο οπότε η σχετική παραφιλολογία που εκπορευόταν από τους κύκλους του κ. Μιχαλάτου αποδείχθηκε εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός αν πιστεύει ακόμη ο νυν Δήμαρχος ότι οι υπόλοιποι τέσσερις συνδυασμοί είναι για τα… σκουπίδια και δεν θα τους εμπιστευτεί ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων. Κατά δεύτερον οι ελπίδες του κ. Μιχαλάτου πως στο δεύτερο γύρο θα βρει απέναντί του τον βετεράνο της πολιτικής, Αλέξανδρο Παρίση με το σχετικά αδύναμο ψηφοδέλτιό του δύσκολα θα επιβεβαιωθούν, ειδικά μετά από κάποια φάουλ του γερο-Γνήσιου. Από την άλλη, ο Νίκος Ανουσάκης δίνει την εικόνα πως με τα δυνατά εκλογικά στελέχη που τον περιβάλλουν, αυτός και η παράταξή του θα δώσουν την τελική μάχη. Μάλιστα ο Νίκος Ανουσάκης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου καλλιέργησε την πεποίθηση πως έχει δημιουργήσει ένα έντονο πολιτικό ρεύμα κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό λίγες μέρες πριν την κάλπη. Ωστόσο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι ο κ. Μιχαλάτος έχει έντονα ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης οπότε θα ενεργοποιήσει το οικονομικό του δίκτυο, προκειμένου να προλάβει δυσάρεστες για αυτόν καταστάσεις.
Το σκάνδαλο Λουβερδή, το χρέος των 11 εκ της ΔΕΥΑΚ και άλλα μικρότερα αποτυπώνονται στο εκλογικό σώμα, ένα σημαντικό μέρος του οποίου ταλαντεύεται μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, αφού μόνο οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι… μπετόν αρμέ. Παρά τις δυσκολίες του ο Γνήσιος δείχνει να αντέχει ιδιαίτερα σε περιοχές όπως Φαρακλάτα, Διλινάτα, Πόρο, Σκάλα, ακόμη και Ομαλά. Δεν πρέπει να βγει από την εξίσωση και ο Αλέξανδρος Παντελειός, που τους δύο τελευταίους μήνες έχει κάνει ένα σημαντικό ντεμαράζ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που του δίνουν πιθανότητες να χτυπήσει δυνατά τη δεύτερη θέση. Ο Νίκος Ανουσάκης διατηρεί ένα προβάδισμα έναντι των δύο άλλων και μέρα με την ημέρα μάλλον αυτό μεγαλώνει. Αν δεν κάνει το τραγικό λάθος στο επόμενο τριήμερο θα είναι αυτός που θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα στον Β γύρο με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και το περίεργο σύστημά του που έχει εγκαθιδρυθεί στο νησί μας την τελευταία τετραετία. Όλα είναι ανοιχτά και το εκλογικό θρίλερ καλά κρατεί, 90 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στις πιο περίεργες και… βουβές εκλογές που έχουν γίνει ποτέ στον Δήμο Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed