Πλήρη στήριξη στην Ρόδη Κράτσα από τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη, που βρέθηκε στην Κεφαλονιά και άκουσε τα προβλήματα Δημάρχων και φορέων του νησιού

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος μετείχε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη της περιφέρειας, παρόντων της Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα και του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού.

Το πρόβλημα των δημοτικών υπαλλήλων και οι γερασμένες υποδομές μας
Στο περιθώριο αυτής της σύσκεψης με τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε την ευκαιρία να βρεθεί μεταξύ Δημάρχων και προέδρων σωματείων και φορέων που του εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Ο Υφυπουργός στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρωθυπουργός στηρίζουν την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα για την επανεκλογής της ως Περιφερειάρχη υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορεί να μιλάει την ίδια γλώσσα με τους γαλάζιους Περιφερειάρχες προς όφελος των κατοίκων και του τόπου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς, που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για διάφορα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α βαθμού. Ο κ. Κατσιβέλης επέμεινε στο θέμα του προσωπικού του Δήμου του και ζήτησε από τον Υφυπουργό οι εξελίξεις να δρομολογηθούν σύντομα γιατί όπως είπε το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας των 8μηνων δεν βοηθάει τους Δήμους. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Μάκης Μονιάς, που πρόσθεσε πως τα προβλήματα της Κεφαλονιάς είναι διαχρονικά και σημείωσε ότι τα δίκτυα και τα έργα υποδομής στο νησί μας είναι γερασμένα και δεν ανταποκρίνονται πλέον στις νέες συνθήκες που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται.

Ο… αόμματος Παναγής Βλάχος και η πολλή γραφειοκρατία
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι φορείς και οι πρόεδροι σωματείων και συλλόγων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Κώστας Γρηγορόπουλος έθεσε δύο σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο να αναγνωριστεί το επικίνδυνο και ανθυγιεινό του κλάδου και το δεύτερο η υποστελέχωση της αστυνομικής διεύθυνσης, αφού τα κενά στις οργανικές θέσεις πλησιάζουν τα 80. Ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων, Παναγής Βλάχος αναφέρθηκε στην επιστροφή του Δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα και τόνισε την υποστελέχωση σε υπαλλήλους των Δήμων. Καρφώνοντας τον κ. Σπανάκη χαρακτήρισε τον εαυτό του… αόμματο, αφού δεν βλέπει το έργο που έχει επιτελέσει η κα Κράτσα στο νησί μας. Ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Σπύρος Λουκάκης ζήτησε από τον Υφυπουργό να στηριχτούν από την κυβέρνηση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να γίνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, να καταργηθεί το συντομότερο δυνατό το Τέλος Επιτηδεύματος και να γίνει εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά του Ιονίου με αυτά του Αιγαίου. Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σάββας Σαββαόγλου αναφέρθηκε στην πολλή γραφειοκρατία που επικρατεί ακόμη στο δημόσιο και ζήτησε να δοθεί από την κυβέρνηση μια μικρή παράταση αναφορικά με το Κτηματολόγιο.

Άστραψε και βρόντηξε ο Τραυλός, τα… άκουσε ο Σπανάκης
Εκεί που δεν το περίμενε κανείς, την μεγάλη κίνηση και ουσιαστικά επίθεση στον Υφυπουργό και την κυβέρνηση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός αφήνοντας στην άκρη την κομματική και παραταξιακή του ταυτότητα και μιλώντας ως ένας απλός άνθρωπος που θέλει το καλό του τόπου του πίσω και μακριά από πολιτικά τερτίπια. Ο κ. Τραυλός έκανε αναφορά για τους 61 υπαλλήλους της Περιφερειακής μας Ενότητας, όταν επί Νομαρχιών (μέχρι το 2010) αυτοί ήταν 183. Ουσιαστικά επιτέθηκε στον κ. Σπανάκη για το χάλι που επικρατεί στην Πολεοδομία Αργοστολίου, που εξυπηρετεί Ληξούρι και Σάμη, τονίζοντας ότι είναι κολλημένες στα συρτάρια 1600 οικοδομικές άδειες, οι οποίες μπορεί να φέρουν στο νησί επενδύσεις πάνω από 550 εκ. ευρώ. Μίλησε για τα μηχανήματα της Περιφέρειας που κάθονται στις αποθήκες αφού δεν υπάρχουν χειριστές, σε συνδυασμό με τα πολλά χρήματα που φεύγουν σε απευθείας αναθέσεις προς ιδιώτες αν παραστεί ανάγκη να δουλέψουν αυτού του είδους τα μηχανήματα. Το μόνο που… άρθρωσε ο κ. Σπανάκης στον επίλογό του ήταν πως η κυβέρνηση ακούει και θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί και εκθείασε για ακόμη μια φορά το έργο της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια ζητώντας από τους πολίτες να της δώσουν μια δεύτερη θητεία για να το ολοκληρώσει…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed