Ρέει άφθονο το αίμα στη Μέση Ανατολή, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1000 και από τις δύο πλευρές, την μητέρα των μαχών ετοιμάζει το Ισραήλ με εισβολή στη Γάζα

Τουλάχιστον 493 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 2.751 τραυματιστεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Παράλληλα, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι ο πόλεμος ανάμεσα στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς και το Ισραήλ έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό πάνω από 123.000 ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας. «Οι εχθροπραξίες έχουν προκαλέσει εσωτερικούς εκτοπισμούς» πληθυσμού, αναφέρει το OCHA σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «πάνω από 17.500 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 123.538 ανθρώπουςκυρίως λόγω του φόβου, των ανησυχιών για την προστασία τους και της καταστροφής των σπιτιών τους». Εντωμεταξύ η κυβέρνηση Νετανιάχου και οι πολιτικοί σύμμαχοί της που εκπροσωπούν την ακραία ορθοδοξία του Εβραϊσμού παγιδεύτηκαν από τη HAMAS στην ίδια τη ρητορική τους. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Ισραήλ υποχρεούται από τις συνθήκες και τα τετελεσμένα να προχωρήσει σε μία επιχείρηση την οποία προσπαθούσε να αποφύγει και την οποία εξόρκιζε εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για την επιχείρηση χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας επιστρατευμένοι πολίτες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στη συνοριακή γραμμή μεταξύ ισραηλινών εδαφών και της Γάζας, αναφέρουν με προσωπικά μηνύματα στις οικογένειες τους πως οι μονάδες τους έχουν λάβει εντολές να βαδίσουν εντός του παλαιστινιακού θύλακα. Οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του Ισραήλ γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως μία χερσαία εισβολή σε μία ακραία πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές 2.300.000 πολίτες Παλαιστίνιοι, με χαρακτηριστικά διαβίωσης ακραίας φτώχειας, μία λοιπόν τέτοια επιχείρηση είναι από στρατηγικής και τακτικής απόψεως το πλέον δύσκολο εγχείρημα. Θα υπάρξουν εκτεταμένες απώλειες εκατέρωθεν. Το Ισραήλ θα θρηνήσει πολύ περισσότερα θύματα από όσα θρήνησε σε τακτικούς πολέμους του παρελθόντος και η Παλαιστίνη για άλλη μία φορά θα θρηνήσει εκατόμβες νεκρών, κυρίως αμάχων, αλλά και μαχητών. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ήταν απολύτως σαφής στο διάγγελμά του το Σάββατο αργά το απόγευμα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed